ÚLTIMA HORA

Cop policial a Calafell als pisos ocupats

La Diputació de Tarragona concedirà 10 milions d’euros als municipis i ens locals

L'ajuda s'emmarca dins del Pla d'Acció Municipal que dóna suport a municipis petits per fomentar l'equilibri territorial
Diputació de Tarragona | Miguel Cabrerizo

 

La Diputació de Tarragona ha anunciat que aquest any destinarà 10 milions d'euros al Pla d'Acció Municipal (PAM). Es tracta d'un pla que té per objectiu ajudar als ens locals del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. Dels 10 milions, sis aniran destinats a inversions i la resta, uns quatre milions, serviran per despesa corrent, sosteniment del lloc de secretaria-intervenció i per amortització de préstecs. Aquest darrer quadrimestre la Diputació ha invertit 60 milions en el PAM.

 

Pla d’Acció Municipal de la Diputació

El Pla d'Acció Municipal consisteix en una ajuda de la Diputació als municipis i entitats municipals descentralitzades per ajudar-les amb el seu finançament i amb l'execució d'inversions. Ja que molts municipis, per exemple, per la seva mida, no tenen capacitat per dur a terme segons quines inversions. Per això, el PAM està destinat a donar suport als municipis amb menor capacitat amb l'objectiu de vetllar per l'equilibri territorial.

 

60 milions d’euros en un quadrimestre

Si tenim en compte els 10 milions d'euros que la Diputació de Tarragona destinarà al PAM aquest 2019, en total s'hauran injectat 60 milions d'euros als ens locals del Camp de Tarragona i de Terres de l'Ebre en els darrers quatre anys. Es tracta de la partida més gran amb la qual ha comptat el Pla d'Acció Municipal de la Diputació, i suposa un 20% més de dotació que el quadrimestre passat, segons ha informat la Diputació de Tarragona en l'anunci de la convocatòria per aquest 2019. 

 

Segons ha informat la Diputació els ajuntaments que vulguin optar a aquestes ajudes aquest 2019 ja poden presentar les sol·licituds fins al 28 de febrer. Aquesta primera convocatòria es resoldrà el pròxim 31 de maig. I la segona convocatòria s'obrirà de l'1 de març al 26 d'abril, moment en el qual els ajuntaments també podran presentar els seus projectes. La resolució d'aquesta segona convocatòria es farà el 31 de juliol.

 

També et pot interessar:

La Diputació i l'Institut Cartogràfic avancen en l'actualització dels mapes digitals dels termes municipals

Nou municipis tarragonins escalfaran els seus edificis municipals amb biomassa forestal

El Fòrum d'Inversió Cat Sud, una oportunitat pels emprenedors del territori