GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

PIMEC facilitarà el vot electrònic a pimes i autònoms a les eleccions de les Cambres de Comerç

Amb aquesta iniciativa l’entitat reivindica, un cop més, la tecnologia com a garant de la seguretat, el control i la transparència
Una imatge d'arxiu d'unes treballadores a una oficina | TarragonaDigital.com

 

 

Des de Barcelona, PIMEC (Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya) ha posat en marxa una campanya per facilitar el vot electrònic a totes les pimes i els autònoms en el procés electoral a les cambres de comerç catalanes d'aquest mes de maig. Amb aquesta iniciativa l'entitat reivindica, un cop més, el vot electrònic perquè atorga seguretat, control i transparència. A més, permet que els vocals del ple ho siguin mitjançant sufragi universal, lliure, directe i secret.

 

En aquest sentit, l'entitat facilitarà el certificat digital a totes les pimes i autònoms que ho sol·licitin amb la clara voluntat de democratitzar, encara més, les eleccions. L'entitat explica que una tercera part de les cambres de comerç catalanes estaran ocupades per les empreses i aquest fet, previsiblement, farà que la majoria d’elles es tornin en grans empreses. En  aquest sentit, és especialment important per garantir un procés electoral democràtic i la participació de pimes i autònoms, els quals representen el 99,8% del teixit empresarial català.

 

 

 

Sol·licitud del certificat digital 

Totes les pimes i els autònoms que vulguin participar en el procés electoral han de sol·licitar aquest certificat digital abans del 2 de maig, atès que els vots s’han d’emetre per mitjans electrònics. El certificat digital, que és gratuït, ja és obligatori per poder rebre per mitjans electrònics les comunicacions i notificacions administratives de l’Agència Estatal d’Administració Tributària. 

 

PIMEC ha estat la primera patronal acreditada per emetre certificats digitals que facilitin la signatura electrònica a les empreses per tal que duguin a terme gestions telemàtiques amb les administracions públiques, disposin d'identitat a internet i incorporin la signatura electrònica reconeguda als documents en format digital.

 

L'entitat ofereix certificats per a les empreses i per a les persones. També fan certificats específics per a firmar factures electròniques i el nou certificat de segell empresarial d’àmbit europeu. Els certificats digitals permeten generar una firma electrònica qualificada i s’entreguen en dispositius de targetes o 'tokens' criptogràfics, o emmagatzemats al núvol de Firmacloud.

 

 

També et pot interessar