El pla d'ocupació 2016-2018 de la Creu Roja de Tarragona ajuda a trobar feina a 331 persones

Un 54% dels participants van ser dones, que segueix sent el grup amb més dificultats per accedir al mercat laboral

Entre el 2016 i el 2018, fins a 331 persones en situació de vulnerabilitat a les nostres comarques van trobar feina a través del Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social (POISES) impulsat per la Creu Roja de Tarragona. Fet el balanç, les xifres aboquen una inserció laboral del 65%, d’un total de 511 participants.

Tal com apunta la Creu Roja, durant aquests tres anys s’han impulsat tres projectes específics: «Itineraris integrals amb persones de difícil inserció», «Ponts cap a la feina: itineraris per a la igualtat» i «Reptes Socials i Empresarials».

El perfil dels participants

De totes les persones participants en el programa POISES (511), 276 han estat dones, fet que suposa un 54% del total. Els altres col·lectius majoritaris, explica l’organització, han estat les persones immigrants i les persones més grans de 45 anys, «un col·lectiu que ha patit especialment els efectes de la crisi econòmica».

Més enllà de trobar feina o no, més de la meitat dels participants van rebre formació sobre competències bàsiques i, alhora, més de 200 persones es van capacitar en un ofici, fet que augmenta la seva ocupabilitat.

El pla d'ocupació de la Creu Roja de Tarragona va comptar, com sempre, amb la col·laboració de persones voluntàries «que aporten el seu temps, els seus coneixements i la seva experiència», per donar suport a les persones que més ho necessiten.

Un pont entre persones i mercat laboral

Segons la Creu Roja de Tarragona, aquest pla d’ocupació «és un pont entre les persones vulnerables i el mercat laboral, una fórmula que s’enriqueix quan s’hi suma la col·laboració de les empreses, que valoren molt la motivació i preparació dels participants».

Entre el 2016 i el 2018, la iniciativa va comptar amb 119 empreses col·laboradores del territori, que ha permès gestionar més de 200 ofertes d’ocupació i més de 300 pràctiques formatives en diferents sectors. Amb tot, «s’han dut a terme unes 600 col·laboracions amb les empreses», han explicat des de l’organisme.


Comentaris