Dinou compromissaris tarragonins triaran dissabte el successor de Rajoy al capdavant del PP

Aquest cap de setmana, el Partit Popular celebra el Congrés on es votarà en segona volta qui presidirà el partit a escala nacional

A partir d'aquest divendres, 20 de juliol, a partir de les 11 del matí, Madrid acollirà a més de 3.000 compromissaris, (afiliats, càrrecs electes i membres de l'aparell del partit) vinguts d'arreu per tal d'elegir, en una segona volta que arriba després de les eleccions del passat 6 de juliol, al successor de Mariano Rajoy: Pablo Casado o Soraya Sáenz de Santamaría.

La votació, com a tal, es durà a terme dissabte al matí, i cap al migdia ja es podria conèixer qui serà el successor de Mariano Rajoy al capdavant de la principal formació política del centredreta espanyol.

Pablo Casado, l'exvicesecretari de comunicació del PP, arriba a aquesta cita amb el suport de tot el sector de l'antiga secretària general, Maria Dolores Cospedal i, en clau tarragonina, del President provincial, Alejandro Fernández, qui s'ha posicionat clarament a favor de Casado. Soraya Sáenz de Santamaría, a banda dels suports ja coneguts d'exministres del darrer govern Rajoy, ha iniciat la setmana amb la sorprenent declaració a favor seu de l'expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero (PSOE).

El PP vol enfortir-se ideològicament

Pablo Casado ha estat reivindicant durant aquest mes, recorrent totes les províncies espanyoles, la necessitat d'un debat d'idees. Mentrestant, la qui fou totpoderosa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha ofert com aval una suposada (cal recordar que no ha encapçalat mai cap llista electoral) capacitat per vèncer en les urnes a Pedro Sánchez (PSOE), president del govern espanyol després d'aconseguir aprovar una moció de censura essent Sáenz de Santamaría la competent en les relacions entre el govern central i les Corts.

Soraya Sáenz de Santamaría, candidata a la presidència del Partit Popular.
Soraya Sáenz de Santamaría, candidata a la presidència del Partit Popular. | TarragonaDigital.com

 

Sembla, doncs, que el Partit Popular es debat entre enfortir-se ideològicament o transformar-se en una maquinària d'ocupar poder. Qui fou durant 12 anys secretari general dels populars catalans, el rodenc Rafa Luna, ha publicat al seu perfil de xarxes socials el següent missatge: «...els pitjors debats són aquells que es basen en els personalismes... Prefereixo el debat de les idees i dels projectes perquè em fan sentir part del futur».

Per la seva banda, Jordi Roca, diputat popular per Tarragona al Congrés i coordinador de la campanya de Pablo Casado a Catalunya, ha declarat a TarragonaDigital que «el PP ens renovarem per ser  l'opció majoritàriament preferida pels espanyols. Per això sabem que, independentment de quins dels dos finalistes guanyi aquest cap de setmana, el PP que surti serà l'objectiu de tota la resta de partits».

Madrid, Barcelona, Tarragona?

El que sembla clar, i més en una organització tan jeràrquica com el Partit Popular, és que el que passi aquest cap de setmana a Madrid tindrà conseqüències dins el proper relleu de l'actual president del PP català, Xavier Garcia Albiol.

Alejandro Fernández, president provincial del PP a Tarragona.
Alejandro Fernández, president provincial del PP a Tarragona. | TarragonaDigital.com

Albiol ha posat rumb a Badalona amb l'objectiu de recuperar l'alcaldia. Aquest fet obre el seu relleu i, com indiquen des de l'entorn d'Alejandro Fernández, president provincial del PP a Tarragona i més que probable candidat a la presidència del PPC, «Pablo aposta per un Congrés a nivell autonòmic i això és una bona notícia perquè ens allunya de la cultura de les designacions 'digitals' que tant de mal ens han fet com a partit».

Alejandro Fernández arriba a la que podria ser la seva gran oportunitat després d'haver guanyat diversos congressos provincials; havent demostrat capacitat per integrar diferents ideologies internes; entesa amb les generacions anteriors que l'han precedit a nivell del PP tarragoní i capacitat de pacte amb formacions polítiques de tot l'espectre ideològic.

Tal com ens indicava un destacat líder polític tarragoní de la plaça de la Font, no vinculat al PP, «que algú de Tarragona pugui arribar a un lloc d'aquesta responsabilitat estaria molt bé».