Prades i Siurana, distingits amb el segell «Pobles amb Encant»

L'Agència Catalana de Turisme va atorgar aquest premi als pobles pel seu atractiu i bellesa especial | Montblanc, distingida com a «Ciutat i Vila amb Caràcter»
Prades, durant una de les nits més fosques dels últims anys. | Aleix Roig

 

Prades i Siurana han estat distingits amb el segell «Pobles amb Encant». Els municipis del Baix Camp i el Priorat han estat premiats per la seva bellesa i atractiu especial. L'Agència Catalana de Turisme els va atorgar el certificat aquest divendres, en una gala celebrada a Manresa que va comptar amb la presència de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. En la gala, Montblanc també va ser distingida amb el segell «Ciutats i Viles amb Caràcter». 

 

 

Prades i Siurana, dos «Pobles amb Encant»

Els municipis de Prades, al Baix Camp, i Siurana, al Priorat, van ser premiats aquest divendres pel seu especial atractiu. La bellesa d'ambdós va ser reconeguda per l'Agència Catalana de Turisme, que els va distingir amb el segell «Pobles amb Encant». Es tracta d'una catalogació que fa créixer, encara més, el reclam turístic per totes dues localitats. 

 

Prades, destacada pels diferents elements patrimonials que la fan tan singular, ja havia estat premiada anteriorment amb la catalogació de Bé d'Interès Cultural l'any 1993 o el segell de Turisme Familiar l'any 2014. El municipi té vestigis d'un passat medieval, compta amb el color rogenc especial de les seves pedres i amb un entorn natural i paisatgístic inclòs en el Pla d'Espais d'Interès Natural. Per la seva banda, Siurana també destaca en l'àmbit turístic pel seu atractiu natural, amb el pantà i els penya-segats com a peces fonamentals. A més, el seu oli denominació d'origen és tot un reclam pels visitants. 

 

Les ciutats, viles i pobles que aconsegueixen aquesta distinció entren a formar part d’un pla de promoció específic de l’Agència Catalana de Turisme i adquireixen avantatges com major visibilitat, la possibilitat d'entrar en accions promocionals de l'agència o l'accés a informes d'intel·ligència de mercat. 

 

Siurana va ser reconeguda també com a «Poble amb Encant». | Turisme Siurana

 

Montblanc, catalogada com a «Vila amb Caràcter»

Durant la gala celebrada a Manresa, un altre municipi de la regió també va ser premiat. Es tracta de Montblanc. El poble de la Conca de Barberà va ser catalogat com a «Vila amb Caràcter». El seu passat medieval, tot un atractiu turístic per visitants d'arreu del país i del món, va ser reconegut per l'Agència Catalana de Turisme. 

 

Montblanc és una de les «Viles amb Caràcter». | Twitter @elisabethsabate