EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

Tarragona centralitza les mobilitzacions del Primer de Maig a la regió

UGT i CCOO es manifestaran a les 12.00 hores a la plaça Imperial Tarraco i la Plataforma Anticapitalista farà el mateix a les 18.30 hores
Tarragona concentrarà el gruix de les mobilitzacions d'aquest dimecres 1 de maig, Dia del Treballador. | Francisco David González

 

La ciutat de Tarragona aglutinarà aquest dimecres 1 de maig les mobilitzacions del Dia del Treballador a la regió. Els sindicats majoritaris, UGT i CCOO, es manifestaran a partir de les 12.00 hores al centre de la ciutat. Ho faran amb una marxa entre la plaça Imperial Tarraco i el Balcó del Mediterrani. Ja a la tarda, a les 18.30 hores, la Plataforma Anticapitalista es concentrarà al mateix punt. També hi haurà un homenatge a Pablo Iglesias (fundador del PSOE i d'UGT) al Camp de Mart de Tarragona i una retirada de plaques franquistes a Reus, a càrrec d'Endavant. 

 

 

CCOO i UGT es manifestaran al matí a Tarragona

Comisions Obreres i la Unió General de Treballadors es manifestaran conjuntament aquest dimecres al matí a Tarragona. Sota el lema «+Drets +Igualtat +Cohesió. Primer les persones», els sindicats majoritaris faran una marxa entre la plaça Imperial Tarraco i el Balcó del Mediterrani. Serà a partir de les 12.00 hores, tal com és habitual des de fa alguns anys. 

 

Aquest primer de maig se celebra un segle de la creació de l'Organització Internacional del Treball i també el centenari de l'aprovació de la jornada laboral de vuit hores a Espanya. «La història ens recorda que les conquestes socials no han vingut mai soles, que només s'aconsegueixen amb la reivindicació i la unió dels treballadors i les treballadores, i que la lluita ha de ser permanent per defensar els drets assolits i per combatre les noves situacions de desigualtat i precarietat laboral», recalquen des de CCOO i UGT. 

 

 

CCOO i UGT es manifestaran al matí a Tarragona, entre la plaça Imperial Tarraco i el Balcó del Mediterrani. | ACN

 

Ambdós sindicats focalitzen la necessitat de les mobilitzacions en la problemàtica de la bretxa salarial, la diferència entre els beneficis empresarials i el descens dels salaris, les reformes laborals «imposades», els preus de compra i lloguer de l'habitatge i l'afebliment democràtic de l'estat. «Aquest primer de maig ha d'ensenyar al govern de Catalunya i al d'Espanya la unitat de la classe treballadora en la lluita contra la precarietat i la desigualtat», expressen els sindicats.

 

D'altra banda, al matí, UGT homenatjarà el fundador del sindicat i del PSOE a Espanya, Pablo Iglesias, i farà un esmorzar. També es reunirà pel primer àpat del matí CCOO, que ha organitzat diversos actes lúdics durant la jornada. 

 

Els sindicats anticapitalistes, units en una marxa a la tarda

Mentre que els sindicats majoritaris es manifestaran al matí, la Confederació General del Treball i altres sindicats anticapitalistes faran la seva marxa unitària a la tarda. Serà a partir de les 18.30 hores i també des de la plaça Imperial Tarraco, en una mobilització organitzada des de la Plataforma Anticapitalista del Camp. L'agrupació està formada per la Co-Bas, la CGT, USTEC, IAC i la Coordinadora Obrera Sindical. 

 

S'espera també que delegacions d'altres municipis arribin fins a la ciutat per participar en aquesta manifestació. És el cas, per exemple, d'Endavant Reus, que ha fet una crida als seus afiliats a participar en la marxa de Tarragona. Abans, al matí, han organitzat una retirada de plaques franquistes a la capital del Baix Camp