La Taula de Salut Mental del Camp de Tarragona reclama més implicació a les administracions

Lamenta la manca de recursos econòmics i humans per tirar endavant les activitats que desenvolupen per lluitar contra els estigmes
Imatge de la reunió anual de la Taula de Salut Mental celebrada aquest divendres 4 d'octubre | Cedida

 

La Taula de Salut Mental del Camp de Tarragona reclama a les administracions, i especialment al departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, «més implicació i més recursos per poder desenvolupar la seva tasca de lluita contra l’estigma i de millora de la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental». Aquesta és la principal consideració que s’ha extret en la reunió anual que s’ha celebrat aquest divendres 4 d’octubre a la Cambra de Comerç de Tarragona, on també s’han explicat les activitats que es volen desenvolupar en els pròxims 12 mesos. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

En nom de la Coordinadora de Salut Mental, i de les entitats que formen part de la Taula, el tresorer de l’entitat i president de l’Associació Aurora, Joan Escarré, ha explicat que la Taula de Salut Mental té una manca de recursos econòmics i humans per tirar endavant les diferents activitats impulsades pels grups de treball. En aquest sentit ha reclamat al departament de Salut, com a ens impulsor de les taules, una aportació econòmica en la mateixa proporció que també contribueix econòmicament en el manteniment d’altres taules sectorials del món sanitari. 

Escarré també considera que és important que els professionals puguin implicar-se en les tasques que desenvolupen els diferents grups de treball i ha exposat la necessitat d’incentivar que «més persones amb problemes de salut mental assumeixin el repte d’explicar en primera persona la seva experiència». Aquesta és una manera de donar visibilitat a la salut mental, normalitzar-la i lluitar contra l’estigma.

La Coordinadora de Salut, Mental, els professionals i la major part de les entitats que formen la Taula expliquen que aconseguir aquestes reclamacions és imprescindible perquè avanci la feina i les activitats que des de fa 6 anys organitza la Taula al Camp de Tarragona. Pel que fa a les activitats a desenvolupar, s’ha informat que se’n realitzaran unes de formatives al cos de la Guàrdia Urbana de Reus i de Tarragona, una altra adreçada a professionals que treballen en l’àmbit de la salut que no són sanitaris de Reus i Tarragona, o activitats relacionades amb la separació de pales de pàdel, entre d’altres.

La Taula de Salut Mental, espai d’intercanvi d’informació i reflexió

La Taula de Salut Mental del Camp de Tarragona es va constituir l’11 d’octubre de 2013 com un espai d’intercanvi d’informació, reflexió, coordinació i recerca per trobar solucions a les problemàtiques en matèria de salut mental a cada territori. A més, també facilita l’accés als recursos i serveis existents a través de polítiques i accions de proximitat.

Les principals entitats motores són la Coordinadora de Salut Mental, que aplega diverses entitats sense ànim de lucre relacionades amb la salut mental, i l’Hospital Universitari Institut Pere Mata. A més d’aquestes, la Taula està constituïda per més de 20 institucions i entitats de diferents àmbits.

"❗ Continua l’estat d’alarma als pantans de Riudecanyes i Siurana" "❗ Cs denunciarà 8 ajuntaments de TGN per les pancartes independentistes"