Els taxistes de Tarragona donen «un vot de confiança» al Govern i no se sumen a la vaga

Tot i això, una cinquantena de taxistes s'uniran a les protestes per «enviar un clam de suport a Barcelona»

Una cinquantena de taxistes del Camp de Tarragona sortirà dimarts a dos quarts de nou del matí cap a Barcelona per donar suport a les protestes. De moment, el col·lectiu no s'uneix a la vaga, a l'espera de la reunió del sector amb la Generalitat prevista per dimarts al matí i per la qual tenen bones sensacions.

El president de l'Agrupació Ràdio Taxi Tarragona, Sergi Marquès, ha explicat que estaran «a l'expectativa» de la trobada i ha afirmat que donen al Govern «un vot de confiança». En cas que la reunió no acabi amb un resultat que considerin positiu, els taxistes de Tarragona tornaran a reunir-se a la tarda per sumar-se a la vaga i concretar-ne la seva durada i els serveis mínims.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Així doncs, una trentena de taxistes de Tarragona, Reus, Salou i Cambrils, entre altres municipis tarragonins, s'han reunit aquest dilluns a la tarda en assemblea per decidir com afronten les protestes per la proposta de regulació del servei de llicències VTC.

La trobada, que s'ha allargat dues hores i mitja, ha servit per convocar una caravana de taxis que sortirà a primera hora del matí des del polígon Riuclar cap al centre de Barcelona, on s'uniran amb els taxistes que bloquegen el centre de la ciutat des de divendres.

Imatge d'arxiu d'una concentració dels taxistes a la plaça Imperial Tàrraco. | TarragonaDigital.com

«Abans de decretar la vaga, esperem arribar a bon port»

Marquès ha explicat que els taxistes han optat per «enviar un clam de suport a Barcelona» i, alhora, «donar un vot de confiança a la Generalitat pensant que hi ha la disposició d'arribar a un acord» amb el sector. «Abans de decretar la vaga, esperem arribar a bon port», ha assegurat.

El president de l'Agrupació Ràdio Taxi Tarragona ha dit que  el sector del Camp està «preocupat» pel seu futur: «tenim moltes llicències VTC però encara en venen més, i caldrà veure si ens podrem dedicar al taxi o a una altra cosa». «Amb aquesta normativa, el sector del taxi i les VTC faran la mateixa feina que nosaltres», s'ha queixat.

Segons els taxistes, a Tarragona hi ha una cinquantena de llicències i només n'hi hauria d'haver quatre. Al Camp de Tarragona hi ha gairebé 300 taxistes.