La Volta Ciclista Tarragona arriba a la 57a edició com la més antiga de l'Estat espanyol

Dividida en tres etapes es disputarà els dies 15 i 16 de juny amb arribada i sortida a Reus
Presentació de la 57a edició la Volta Ciclista a Tarragona | Ajuntament de Reus

 

La cursa ciclista més antiga de l'Estat Espanyol per etapes torna al camp de Tarragona, la Volta Ciclista a Tarragona torna un any més a Reus com a punt de sortida i arribada. La cursa arriba a la 57a edició i dividida en tres etapes, es disputarà els dies 15 i 16 de juny. Avui, dimecres 5 de juny s'ha presentat al Pavelló Olímpic Municipal de Reus. Aquesta nova edició d'una de les curses de referència tant en l'àmbit nacional com internacional.

 

La Volta Ciclista a Tarragona és la més antiga de l'Estat Espanyol

La Volta Ciclista a Tarragona és una cursa que donades les seves característiques esdevé la més antiga de l'estat espanyol i en àmbit europeu, és la tercera més antiga després del Tour de França i la Volta a Bèlgica. Per tant aquesta cursa és una de les més importants que es fan al territori que enguany arriba a la 57a edició i ja compta amb més de 200 corredors inscrits.

 

El regidor d'Esports en funcions, Jordi Cervera i el director de la Volta Ciclista a la província de Tarragona, Joan Carles Ferran, han presentat aquest dimecres 5 de juny a les instal·lacions del Pavelló Olímpic Municipal de Reus la nova edició de la cursa.

 

Dues etapes a la 54a Volta Ciclista a Tarragona

La primera etapa es disputarà dissabte al matí amb un recorregut de 81,4 km començant a la Pobla de Mafumet a les 11.00 hores del matí amb sortida i arribada a l'Avinguda Mina de Madró.

 

La segona etapa, serà un crono escalada al Castell d'Escornalbou, una etapa que es va deixar de fer i ara es recupera i que durant molts anys va ser l'etapa més decisiva de les que configuraven el format de volta internacional de cinc etapes mantinguda fins a l'any 2010, que llavors organitzava la secció ciclista del CN Reus Ploms.

 

Més de 200 inscrits en la cursa ciclista

La 54a edició de la Volta Ciclista a Tarragona contempla les categories de Màster 30, 40 i 50 i també corredors d'elit. Enguany la cursa comptarà amb equips provinents de la comunitat valenciana, d'Aragó i de Catalunya destacant el club local Restaurant 8 amb la presència del guanyador de l'any 2017 Carles Juncosa o Iñaki Martínez actual doble Campió de Catalunya.