GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Augmenten a més de 300 les agressions a sanitaris de Tarragona el 2018

La gran majoria d'aquests casos es dirigeixen a les dones sanitàries | La dada total és un 30% més alta que l'any anterior
Imatge d'arxiu del personal sanitari de Tarragona | TarragonaDigital

 

L'any 2018 es van produir un total de 312 agressions al personal sanitari en les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre, segons el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona. La xifra suposa un augment de gairebé el 30% respecte les dades del curs anterior, fet que ha alertat els professionals col·legiats. L'entitat ha fet públiques les dades aquest dijous, 14 de març, amb motiu de la celebració del Dia Nacional contra les Agressions a Sanitaris.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

D'aquestes agressions, més del 80% les han patit les dones sanitàries —un total de 258 casos, pels 54 registrats cap a homes—. La categoria més amenaçada és la de les infermeres, que han rebut 90 d'aquestes agressions en el darrer any, seguit del personal facultatiu, el d'administració o els zeladors. «Són les persones que tenen un contacte més directe amb els ciutadans», han explicat des del Col·legi.

 

Gairebé la meitat de les agressions a Tarragona, en els mesos d'estiu

 

Més del 40% de les agressions registrades a la demarcació s'han produït entre els mesos de juny i setembre, és a dir, en època estiuenca —és quan la Costa Daurada registra un volum més elevat de persones—. El president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, Francisco Vizcarro, ha valorat que «cal aplicar tolerància zero contra aquests fets», i ha recordat que «les agressions als metges són considerades delicte penal».

 

Les denúncies més habituals s'emmarquen en les categories de 'disconformitat amb la informació rebuda' i 'incompliment de les normes del centre, de convivència i educació'. La gran majoria de les agressions recollides a l'informe són verbals, i no físiques, i els centres del territori que en sumen més són el Centre d'Urgència d'Atenció Continuada de Reus, el Centre d'Atenció Primària de Constantí i l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. Per contra, i sempre segons les dades del Col·legi, el centre hospitalari de Santa Tecla només registra un cas en tot el 2018.

 

També et pot interessar