ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

L'Acampada Jove de Montblanc reivindicarà els presos i els exiliats

L'organització ha creat un espai d'homenatge on els acampats podran enviar-los cartes | El president del Parlament, Roger Torrent, participarà en l'edició d'enguany del festival
Imatge d'arxiu de l'Acampada Jove | Laia Solanellas

 

La 23a edició de l'Acampada Jove que se celebrarà el 19, 20 i 21 de juliol a Montblanc torna carregada de reivindicació i lluita. El festival comptarà amb un espai d'homenatge als presos i exiliats a l'espai República, on els acampats podran enviar-los cartes.

A l'Acampada, també s'hi celebraran diferents actes centrats a la reivindicació dels presos i exiliats. Dijous a la tarda se celebrarà una xerrada sota el títol 'El jovent combatem la repressió' i divendres a la tarda, hi haurà una trobada amb els familiars de les persones represaliades, agrupats sota la plataforma Associació Catalana pels Drets Civils.  

 

El director de l'Acampada Jove, Pau Morales, ha volgut destacar la rellevància d'un festival que «combina festa, lluita i llibertat, un espai on es tracten diversos temes d'actualitat com la crisi d'Europa o la repressió de l'Estat Espanyol en els darrers mesos». En aquest sentit, Morales ha explicat que l'Acampada Jove 2018 «serà un clam per la llibertat dels presos polítics i els exiliats», afegint que molts d'ells havien participat en edicions anteriors del festival i que «malauradament no podran ser-hi, com Oriol Junqueras o Marta Rovira».

El president del Parlament a l'Acampada Jove

 

Segons han avançat els organitzadors del festival, Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya, i Rut Ribas, diputada del Jovent Republicà al Parlament, «compartiran el projecte republicà al Parlament de Catalunya amb els acampats», que destaquen com «un front imprescindible en la lluita per assolir la República catalana».

 

També hi haurà debat i reflexió entorn les violències masclistes. Divendres al matí, l'Associació Tamaia realitzarà una xerrada i taller on es tractaran formes pràctiques per combatre la cultura de la violència.

 

Acte polític amb Pere Aragonès

Com cada any, l'acte polític central se celebrarà dissabte i comptarà amb la presència del vicepresident del govern i adjunt a la Presidència d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès, la portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, la diputada del Jovent Republicà al Parlament de Catalunya, Rut Ribas, el portaveu nacional del Jovent Republicà, Pau Morales i l'alcalde de Montblanc, Pep Andreu.

 

Al llarg dels tres dies de festival, també se celebraran xerrades sobre la sobirania alimentària, la repressió que han rebut diferents col·lectius i persones per la seva ideologia política o la situació d'extrema dreta a Europa. A més de les actuacions de cultura popular que tindran lloc a dins del recinte de l'Acampada Jove i al centre de Montblanc.