De nou, la crisi sanitària fa suspendre diversos actes a la Conca de Barberà

Vimbodí i Poblet ajorna la V edició del Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer

L'actual situació de crisi sanitària a causa del coronavirus ha provocat que, de nou, diversos ajuntaments i entitats de la Conca de Barberà hagin decidit suspendre la programació cultural prevista per als propers dies. És el cas, per exemple, de l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet, que ha ajornat fins al 2021 la V edició del Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer.

D'aquesta manera, el certamen que estava previst per al pròxim diumenge 30 de maig queda pendent de cara al 2021, quan s'espera que es pugui dur a terme amb el mateix nivell de qualitat i de bona participació que ha assolit en edicions precedents. El concurs, organitzat per l'Ajuntament del municipi, lliura cada any dotacions econòmiques i distincions especials als pintors i pintores que immortalitzen llocs especials del municipi.

«Esperem que l'any vinent el concurs es pugui reprendre amb força i més iniciativa que mai», expliquen des de l'Ajuntament de la localitat, que són de l'opinió que «situacions excepcionals com les que estem vivint han de servir també per a reforçar la consideració de la cultura i les arts plàstiques, al mateix temps que es posa en valor els llocs més especials i pintorescos del poble». El certamen es va crear el 2016 en el marc de l'any commemoratiu que el municipi va dedicar als destacats pintors locals Joan Potau i Martell (1882-1936) i Adrià Campdesuñer i Vendrell (1891-1946). Des de la primera edició, la cita no ha parat de créixer i reforçar el nombre de participants com la qualitat de les obres a concurs.

Adéu a la Mostra de Teatre Amateur de Montblanc

Per altra banda, a Montblanc, el Grup de teatre Fila Zero ha decidit suspendre la Mostra de Teatre Amateur d'enguany, prevista pels dies 24 i 31 de maig i 7, 14 i 21 de juny al Centre Cultural Sant Jordi de la vila ducal. Segons ha informat l'organització, «s'ha esperat a la clausura del període d’inscripcions dels grups teatrals per prendre la decisió». D’aquesta manera, totes les companyies de teatre inscrites per a l’edició d’enguany es tindran en compte per a la propera Mostra de Teatre Amateur de Montblanc 2021.

"L'estat de la Conca de Barberà sis mesos després dels tràgics aiguats" "La Conca de Barberà recorre a la literatura per Sant Jordi com a antídot al confinament"