‘Els Pastorets’ d’arreu de Catalunya es trobaran aquest cap de setmana a l’Espluga de Francolí

Formació i cultura popular tindran lloc en el IV Congrés de Pastorets de Catalunya amb activitats de tota mena

L’Espluga de Francolí acollirà aquest cap de setmana el IV Congrés de Pastorets de Catalunya. Els dies 13 i 14 de març, una vintena d’activitats formatives i diverses iniciatives culturals de descoberta de la Conca de Barberà estaran obertes a les entitats de la cultura popular del territori.

 

Durant el congrés s’abordaran qüestions de present i de futur de l’obra teatral i la cultura popular. Hi participaran més de vint ponents des del punt de vista amateur i també a través de l’experiència més professional de Toni Albà, Carles Martínez, Joan Lluís Bozzo i Salvador Cardús, entre molts altres.

 

L’esdeveniment vol ser molt més que una trobada formativa, per això la programació s’ha arrodonit amb activitats culturals molt vinculades al territori. Es vol oferir un cap de setmana ple d’activitats i visites per a totes les persones que vinguin al congrés. Per aquest motiu, els Pastorets de l’Espluga i l’Ajuntament han acordat ​ofertes en els equipaments turístics i d’allotjament per completar l’estada dels congressistes al municipi.

 

Pel que fa a les propostes formatives, s’estructuren en diversos eixos: l’acadèmic, direcció i gestió, artístic, tècnic, maquillatge i vestuari. També hi haurà sessions formatives de comunicació en xarxes socials, d’interpretació o de pirotècnia.

 

Les activitats es desenvoluparan durant el dissabte als espais i aules del Casal i el Casalet de l’Espluga i tindran com a escenaris principals el teatre del Casal i la sala Folch i Torres del Casalet.

 

Obertura del congrés a les Coves de l’Espluga

L’obertura del congrés tindrà un escenari molt especial, ja que es durà a terme a les Coves de l’Espluga, on se celebrarà l’acte institucional, aquest divendres a les 19.30 hores, amb una ponència i amb la música de l’Orfeó Reusenc.

 

Pel que fa a la cloenda, tindrà lloc dissabte al Teatre del Casal, en un acte obert a tot el públic, on es proposarà un viatge per les músiques de Pastorets d’arreu de Catalunya, a càrrec de l’orquestra i cor Treu-li la Pols al Teu Instrument, de l’Espluga de Francolí, amb la col·laboració de diversos grups de Pastorets de Catalunya.

 

D’altra banda, les persones que assisteixin al congrés gaudiran d’un ‘pack’ d’àpats amb un sopar temàtic i de germanor dissabte a la nit a l’Hostal del Senglar amb la musical folk de Julivert.

 

Durant el cap de setmana també es podrà visitar l’exposició de la cinquena edició del concurs de fotos ‘Els meus pastorets’, al vestíbul del Casal. Durant l’acte de cloenda de dissabte es lliuraran els premis dels guanyadors del concurs, juntament amb els reconeixements als membres de Pastorets amb més de 50 anys de trajectòria.

 

El congrés està organitzat per la Coordinadora de Pastorets de Catalunya i els Pastorets de l’Espluga de Francolí. La darrera edició es va celebrar a Mataró l’any 2009.

Més notícies de la categoria Conca de Barberà