GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Estudis, oci i futur; els joves de la Conca de Barberà gaudeixen de diverses activitats adreçades a ells

La Carpa al Pati arriba a Santa Coloma de Queralt, el Març Jove clou amb èxit a l’Espluga i Montblanc acull una jornada sobre estudis universitaris
Una xerrada sobre viatges en el marc del Març Jove de l'Espluga de Francolí. | Cedida

Les activitats que s’han fet recentment adreçades als joves de la Conca de Barberà han tingut molt bona acollida. Per una banda, més d’una vuitantena de nois i noies han format part del cicle Març Jove de l'Espluga, organitzat per la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí.

 

La primera activitat va ser l'espectacle d'improvisació Improshow que va tenir lloc al Casalet i va acollir una cinquantena de joves. La companyia va fer passar estones molt divertides amb el seu format d'espectacle; no portaven cap guió, sinó que és el mateix públic qui acaba decidint el nus i desenllaç de l'obra.

 

La segona activitat va ser una xerrada sobre com organitzar un viatge important. Els ponents, joves espluguins experimentats en viatges, van donar consells sobre l'organització d'un viatge important. Això es va fer en un context molt distès, amb una mica d'aperitiu, al bar del Casal.

  

Finalment, el passat 23 de març va tenir lloc la projecció de la pel·lícula de terror ‘Verónica’ de Paco Plaza, amb prop de 25 joves assistents. Totes les activitats del cicle han sigut gratuïtes.

 

Famílies i estudiants reben informació sobre els estudis i les beques universitàries

Per altra banda, aquest dimecres ha tingut lloc a Concactiva, a Montblanc, la xerrada sobre universitats i beques dirigida a famílies, estudiants i docents dins el cicle de xerrades sobre els estudis a triar.

  

La primera part de l'activitat s'ha centrat en les explicacions d'Àlvar de Salas, tècnic en informació de beques de l'AGAUR (Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca), ha detallat amb claredat totes les beques universitàries existents a Catalunya, i ha encoratjat als assistents a vèncer la por de demanar beques.

 

Famílies i estudiants reben informació de primera mà sobre els estudis i les beques universitàries | Cedida

 

A continuació Fanny Galve, Delegada Territorial de la UOC al Camp de Tarragona, ha explicat als participants les àrees de coneixement que ofereix la Universitat Oberta de Catalunya i com s'estudia a la universitat virtual. Finalment Juanjo Rofes, tècnic d'orientació i informació de la URV, que ha explicat detalladament les característiques més interessants d'estudiar a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. La propera xerrada del cicle tindrà lloc el proper dimecres 3 d'abril, a les 18.00 hores a Concactiva, i s'informarà sobre la formació professional a Catalunya i els cicles formatius que ofereixen els centres de secundària de la comarca.

 

Més de 30 joves participen a la Carpa al pati a Santa Coloma de Queralt

El projecte de la Carpa ha tornat al pati de l'Institut Joan Segura de Santa Coloma de Queralt per parlar sobre la transició escola-treball a través d'un joc.

 

La Carpa al Pati ha rebut la participació d'una trentena de joves. | Cedida
  

En aquest cas, han participat més de 30 joves, majoritàriament, estudiants de 4t i 3r d'ESO. Havien de jugar per parelles i si eren capaços d'encertar un mínim de tres competències professionals de les cinc que podien escollir, se'ls hi donava un obsequi.

 

Per a realitzar les quatre carpes del mes de març s'ha comptat amb la col·laboració de l'Oficina Jove de la Conca, que ens ha acompanyat a totes les sessions dedicades a la transició escola-treball.