Els Agents Rurals denuncien un home que caçava caderneres amb un mètode prohibit a Barberà de la Conca

L'ús de la xarxa japonesa comporta sancions administratives o penals
La gàbia on el caçador denunciat retenia les caderneres capturades amb la xarxa japonesa. | Agents Rurals

 

Els Agents Rurals han denunciat un home que capturava caderneres amb el mètode de la xarxa japonesa a la Barberà de la Conca, a la Conca de Barberà. Gràcies a la col·laboració ciutadana el van enxampar 'in fraganti' i es va localitzar set caderneres novelles que ja han estat retornades al medi.

 

La xarxa japonesa, o xarxa de boira, és un mètode de captura d'ocells prohibit. És una malla molt fina que es fa invisible per a les aus. Els ocells hi topen i cauen en una altra xarxa on queden atrapats. Els Agents Rurals recorden que és un sistema de caça selectiu i que utilitzar-lo comporta sancions administratives i fins i tot penals. 

 

 

Denunciat un jove reusenc per caçar ocells amb tècniques il·legals

No és l'únic cas de caça il·legal d'ocells que s'ha detectat en les darreres setmanes al Camp de Tarragona. La setmana passada els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Municipal de Riudoms van denunciar penalment un jove de 24 anys i veí de Reus per un delicte contra la flora, la fauna i els animals domèstics. El jove estava col·locant paranys per a ocells en una finca de Riudoms, utilitzant una xarxa japonesa, considerada un delicte en tractar-se un art de caça no selectiu. 

 

D'altra banda, els agents també van veure com l'home havia instal·lat una xarxa abatible que, tot i ser un mètode selectiu, necessita autorització. El jove, però, no disposava de l'autorització pertinent.