Ajuntament de l'Espluga de Francolí

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí destinarà 34.000 euros en ajudes a les empreses afectades per Covid-19

S’està treballant perquè la convocatòria es publiqui a finals d’any i que la documentació requerida sigui senzilla d’aportar i justificar

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí va votar en el ple municipal d’ahir dijous dia 26 de novembre les bases de les ajudes econòmiques destinades als comerços i empreses per fer front a les pèrdues derivades de la crisis de la Covid-19. La dotació pressupostària d’aquests ajuts és de 34.000 euros, 22.000 dels quals provenen de la partida dels pressupostos participatius, que enguany no es duran a terme tal com es va acordar a la taula de reactivació econòmica de la Covid-19.

Per altra banda, s’ha proposat augmentar aquest import amb 12.000 euros més per incrementar la dotació d’aquesta convocatòria d’ajudes, provinents de la partida de dietes i assistències de regidors, de la qual hi ha aquest import disponible ja que no se n’ha fet ús i també perquè les tinents d’alcaldia estan percebent un import inferior al que estava previst. Tant les bases com la dotació pressupostària han estat consensuades pels tres grups municipals.

Podran sol·licitar aquesta ajuda econòmica les persones físiques i jurídiques que desenvolupen la seva activitat en un establiment situat a l’Espluga de Francolí i que tinguin la corresponent llicència d’activitat tramitada abans del 14 de març de 2020. Es valoraran les pèrdues econòmiques que es puguin derivar de la crisi de la Covid-19, el temps durant el qual l’establiment ha estat obligat a tancar i també la inversió que ha estat necessària per adquirir material de protecció.

Pel que fa als terminis, un cop aprovades les bases, aquestes hauran de ser exposades públicament i després de la seva publicació definitiva es farà publica la convocatòria per presentar sol·licituds en aquesta línia d’ajuts, que es preveu que sigui a finals d’any. Durant el mes de gener, es disposarà de 15 dies naturals per presentar les sol·licituds.
 


Comentaris