L'Ajuntament de Montblanc anuncia novetats respecte la Festa Major 2020

La ferma voluntat de la regidoria de Cultura és celebrar la festivitat entre el 7 i l'11 de setembre amb «l'espina dorsal» dels actes més identificatius
La Festa Major de Montblanc tindrà un nou programa adaptat a les circumstàncies | Àngel Ullate
 

Enmig de la complexa situació que s'està vivint a causa de la pandèmia de la Covid-19, l'Ajuntament de Montblanc està treballant per tal que la vil·la arribi el més preparada i adaptada possible a la celebració de la Festa Major, prevista del 7 a l'11 de setembre. La regidoria de Cultura està prenent una sèrie de decisions acordades respecte a la festa, està pendent de les diferents informacions i normatives que estan sent aplicades a conseqüència de la crisi sanitària i, d'altra banda, està treballant en coordinació amb l'àrea de salut i les diferents entitats de la vil·la i està en contacte amb el Departament de Cultura de la Generalitat.

L'Ajuntament de Montblanc té la intenció de celebrar la Festa Major

Malgrat que s'ha de puntualitzar per avançat que les decisions són variables i poden ser modificades si les novetats sanitàries ho requereixen, l'Ajuntament de Montblanc té la ferma voluntat de celebrar la Festa Major si la situació actual es perllonga durant les pròximes setmanes. Sempre, però, respectant i prenent totes les mesures de seguretat i de prevenció necessàries per mantenir la màxima seguretat sanitària en tots els àmbits.

És per això, que ja s'està confeccionant un programa d'actes —que serà anunciat i publicat a través de l'Ebando i les xarxes socials, i no en paper— que prioritzarà els elements i actes més identificatius i tradicionals de la festa local, que estarà dedicada, sobretot, a les persones montblanquines. I és que la regidoria de Cultura i el consistori són conscients que la vil·la és oberta i acollidora, més encara com a capital de comarca, però tenen clar que les circumstàncies actuals els obliguen a repensar íntegrament el programa.

Un concert com el de Zoo, de la darrera Festa Major, és impensable en aquestes circumstàncies. | Cedida
 

No se celebraran el Beu les Bèsties ni la Festa Flaix, entre altres

Ja que totes les activitats s'hauran de fer prenent les mesures de distanciament, higiene i seguretat aconsellades, hi haurà actes de la festa major que quedaran suspesos. D'altres, però, tindran modificacions, que podran ser d'espai, d'aforament o de procediment. El que sí que es pot ja anunciar és que enguany no es podran celebrar, per mutu acord, el Beu les Bèsties, la Convidada dels Veguers, la Festa Flaix ni tampoc els correfocs; actes, tots, on s'aglomera molta gent i és difícil controlar-ne l'aforament. L'epicentre de la Festa, pel mateix motiu, es traslladarà de la plaça Major a l'àmplia plaça de Sant Francesc. 

En la línia que vol seguir la regidoria de Cultura, de mantenir els elements més característics de la festa, s'està tractant amb el seguici festiu la possibilitat de fer un petit lluïment del seguici. Així, el programa d’aquesta Festa Major esdevindrà «només» l’espina dorsal de les altres festes majors, però amb tota la força i emoció. Serà una Festa Major només amb actes «essencials».

"La Conca es manifestarà en contra del Govern exigint la potabilització de l'aigua local" "Endinsa't al patrimoni i l'enogastronomia de Montblanc amb les visites guiades!"