La Conca de Barberà, contra la instal·lació d'un nou parc eòlic a la Serra de les Guixeres de Lilla

Denuncien que és un projecte «desproporcionat» i que és una zona protegida
Els alcaldes de la Conca de Barberà, en contra del parc eòlic de la Serra de les Guixeres | Albert Oliva

Diversos alcaldes de la Conca de Barberà s'han posicionat en contra del projecte d'instal·lació d'un nou parc eòlic a la Serra de les Guixeres, a la pedania de Lilla. Els batlles denuncien que la zona on s'han d'instal·lar dos aerogeneradors de 5 megawatts està protegida com a sòl de protecció natural i paisatgística des del 1998 per la Comissió territorial d'urbanisme.

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha criticat que, a més, els aerogeneradors que es volen instal·lar són de 5 megawatts, quan a la comarca estaven acostumats a aerogeneradors d'1,2 o 1,4 megawatts. Són aerogeneradors de 200 metres d'altura que provoquen un impacte paisatgístic més enllà de la Conca de Barberà, fins a «Valls i Tarragona», ha apuntat el batlle.

La pedania de Lilla, que va quedar afectada per la construcció de l'AVE i actualment està immersa en les obres de l'autovia A-27 i el túnel del Coll de Lilla, ara podria sumar una nova infraestructura al seu municipi, amb el projecte del parc eòlic.

Els consistoris que s'han pronunciat obertament al parc eòlic són Montblanc, Vilaverd, l'Espluga de Francolí, Rocafort de Queralt, que portaran la problemàtica als respectius plens municipals.

"L'Espluga de Francolí: Tots els detalls de la Festa Major d'enguany!" "NOVA DATA: El certamen literari 'Vila de Montblanc' se celebrarà el mes d'agost"