El CAP Montblanc, en una imatge d'arxiu

Toc d'alerta a la Conca, que registra les pitjors dades epidemiològiques des de l'inici de la pandèmia

El brot de Montblanc suma ara 61 positius | La direcció del CAP demana urgentment limitar els contactes

Les imatges d’aglomeració i escassa distància social captades aquest cap de setmana a la plaça Major de Montblanc contrasten, indefectiblement, amb la delicada situació epidemiològica que viu ara mateix el municipi, on el brot detectat de Covid-19 suma ja 61 positius. D’acord amb les últimes dades del Departament de Salut, la vila ducal registra un índex de risc de rebrot altíssim, amb 3.062,68 punts (597,34 punts més que ahir), amb una taxa de reproducció, l’Rt, de 3,58, molt per sobre de l’u.

El brot montblanquí, precisament, s'ha estès per les instal·lacions educatives de la vila i afecta l’Institut Martí l’Humà, que ja compta amb un total de sis classes confinades i més de 200 alumnes i professors en aïllament. L’Escola Les Muralles, de retruc, s’ha vist també molt marcada per un brot que creix i es reprodueix al municipi.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Toc d'alerta urgent

Davant d’aquesta greu situació, Laura Ruiz de Porras, directora de l'Àrea Bàsica de Salut de Montblanc, ha emès un comunicat aquest mateix diumenge, 21 de març, alertant la ciutadania de la delicada conjuntura que viu el territori, que ha assolit «les pitjors dades epidemiològiques comarcals del darrer any». La responsable del CAP montblanquí ha fet una crida «a la responsabilitat i la solidaritat de la gent» per tal de tornar «al règim de vida d’abans del darrer aixecament de les restriccions, vigent des d’aquesta setmana».

De manera concreta i sintètica, la direcció del CAP Montblanc demana urgentment als veïns que segueixin «estrictament» les recomanacions preventives de distància, mans, mascareta i ventilació; evitin contactes «amb forasters que ara poden venir a la comarca a veure familiars», especialment la gent gran que encara no s’hagi pogut vacunar; i que restringeixin les interaccions socials i s’evitin contactes tant com es pugui, especialment «festes, trobades i àpats familiars en domicilis».

A més, els responsables sanitaris insten a la població a evitar estades llargues en locals tancats, tret que sigui per causes laborals; prioritzar les activitats a l’aire lliure, o reorientar el lleure i l’esbarjo a sortides en solitari o acompanyats de membres de la bombolla de convivència. També es recorda als escolars i les seves famílies que s’han d’atendre a les recomanacions que puguin rebre i que, qualsevol persona que tingui símptomes compatibles amb la Covid-19, s'ha de posar ràpidament en contacte  amb el CAP.