GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

S'amplia el dipòsit controlat del Centre comarcal de tractament de residus

l'Agència de Residus de Catalunya ha finançat aquest projecte de 553.552 €
Amb aquesta ampliació s'espera que la vida útil del dipòsit s'allargui fins a l'any 2024 | cedida

 

Recentment van finalitzar les obres d'ampliació del Centre comarcal de tractament de residus municipals que afecten la zona del dipòsit controlat. L'empresa encarregada de l'ampliació ha sigut Voltes SLU. En total, el cost de l'obra ha sigut de 553.553,41 €, import finançat de manera íntegra per l'Agència de Residus de Catalunya.

 

Amb aquesta ampliació s'espera que la vida útil del dipòsit s'allargui fins a l'any 2024. Això no obstant, des del Consell Comarcal s'han engegat proves pilot pel funcionament de nous sistemes de recollida de residus municipals que permetrien incrementar la recollida selectiva i disminuir la quantitat de rebuig que actualment es diposita als contenidors verds. Motiu pel qual la vida útil del dipòsit es podria allargar encara més.

 

Planta de pretractament

L'obra d'ampliació del dipòsit està relacionada amb la construcció d'una planta de pretractament. L'objectiu d'aquesta planta seria la de filtrar la fracció de resta abans que aquesta es dipositi finalment al dipòsit controlat per tal que tots els residus dipositats siguin inerts i lliures de matèria orgànica. La planta de pretractament és una altra mesura d'allargament de la vida del dipòsit controlat de residus.

 

La Conca, comarca de reciclatge

Les dades recollides recentment demostren que la Conca de Barberà és una de les comarques catalanes que més recicla. Concretament se situa en el vuitè lloc de Catalunya. Són dades del segon semestre de 2018 que certifiquen un augment del 51,40% progressiu de la recuperació de residus generats i separats selectivament. D'altra banda, es calcula que, durant el primer trimestre de l'any, a la Conca de Barberà es van recollir 2.766 tones de residus. Cal destacar que, de tots els residus que s'han recollit, més de la meitat es recuperen selectivament i que aquesta és una tendència positiva durant el 2018. Dades com aquestes justifiquen l'impuls que el Consell Comarcal ha decidit donar al Centre comarcal de tractament de residus municipals