Montblanc

Montblanc anul·la el pagament de la taxa de les terrasses dels bars durant els mesos de novembre i desembre

L'equip de govern ja ha paralitzat el cobrament d'altres taxes durant els mesos de pandèmia

L'Ajuntament de Montblanc no cobrarà les taxes de les terrasses dels bars i restaurants corresponents als mesos de novembre i desembre. Es tracta d'una decisió adoptada per l'equip de govern del municipi, segons la qual s'aplicarà una reducció de la taxa d'ocupació de la via pública, anul·lant el cobrament dels darrers mesos d'aquest any 2020.

Les darreres restriccions decretades per la Generalitat de Catalunya, amb l'objectiu de frenar l'expansió de la Covid-19, van afectar directament als bars i restaurants del territori. Amb l'objectiu de revertir aquestes conseqüències, l'Ajuntament de Montblanc vol afavorir als establiments locals que s'han vist afectats per les restriccions. 

Actualment, tot i que els bars i restaurants ja poden obrir i servir a les terrasses exteriors, encara existeixen certs trets que els impedeixen operar amb total normalitat. Per mitigar aquests efectes negatius, l'exempció de pagament de les taxes es farà efectiva durant els mesos de novembre i desembre d'aquest any 2020.

Mesures per revertir els efectes de la pandèmia

A banda d'aquesta, l'equip de govern ha aprovat altres mesures per intentar mitigar les conseqüències de les restriccions imposades pel Govern Català sobre l'economia local. Durant els mesos de pandèmia i confinament, ja es va acordar suprimir la taxa d'ocupació de via pública, així com les de l'escola de música i la llar d'infants.

Precisament, durant la darrera onada de contagis del coronavirus, l'escola de música també es va veure beneficiada d'una rebaixa del 10% a la taxa, ja que va haver de tancar, tot i que es van mantenir les classes virtuals.

Per últim, el consistori anuncia que l'exempció de la taxa a bars i restaurants també es prolongarà fins al mes de gener del 2021.