Vimbodí, l’Espluga i Montblanc, pendents de l'arranjament dels sistemes de sanejament malmesos pels aiguats

El Ple del Consell Comarcal ha aprovat aquest dilluns la contractació per via d'emergència de l'execució d’aquestes obres per reparar o canviar els col·lectors d'aquestes tres poblacions
Trams del col·lector de Montblanc a reposar o reparar. | Cedida

El Ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha aprovat aquest dilluns la contractació per via d'emergència de l'execució de les obres d'arranjament dels sistemes de sanejament de Vimbodí i Poblet, l'Espluga de Francolí i Montblanc malmesos pels aiguats del mes d’octubre.

En cadascun dels municipis caldrà fer actuacions diferents. Per exemple: a Montblanc s’hauran de reposar 2.400 metres de col·lector d'alta amb els seus respectius pous d'inspecció. A la resta de col·lector d'alta s'han de realitzar treballs de neteja i d'inspecció per verificar el seu estat.

Pel que fa a Vimbodí i Poblet s’ha de fer la neteja i inspecció dels 5.000 metres del col·lector, dels quals se n'hauran de refer un total de 3.350 metres. Aquest col·lector finalitzava en una estació de bombeig al Parc Fluvial de l'Espluga de Francolí, que s'haurà de tornar a fer.

A l'Espluga de Francolí ha desaparegut tot el col·lector que recollia les aigües residuals al pont de la Palanca i les portava a una estació de bombeig situada a tocar de la depuradora, per la qual cosa s'haurà de reposar tota la conducció (1.350 metres de tub) i l'estació de bombeig. 

L’Agència Catalana de l’Aigua finança les actuacions

L'empresa encarregada de portar a terme aquestes obres és Depuración de Aguas del Mediterráneo SL i l'import d'adjudicació és d'1,9 milions. El Pla del Consell Comarcal també va acordar adjudicar a l'empresa Colomer i Rifà la direcció de les obres i la coordinació de seguretat i salut pel preu d’uns  75.000 euros. Tots aquest imports està finançats íntegrament per l'Agencia Catalana de l'Aigua.

"📆Els aiguats, les obres de l’A-27 o les noves alcaldies: el 2019 a la Conca de Barberà" "🎄El Museu Comarcal de Montblanc proposa una gimcana familiar nadalenca aquest dissabte"