Arrenca el Danseu Festival a les Piles

Més de 400 assistents a la inauguració del festival de dansa

El Danseu Festival torna a fer de les Piles de Gaià el municipi capital de la dansa. El passat 1 d'agost es donava el tret de sortida del Danseu Festival, de la primera part. Ja hem arribat a la 6a edició d'aquesta oportunitat internacional per a ballarins en procés de formació. Ahir, divendres 10 d'agost, començava la segona part del festival de dansa al carrer.

 

La jornada va començar a les 19.30 hores a la Font amb l'esectacle «La Bugada», de La Buena Compañía, un homenatge als rentadors dels pobles com a espai no només de feina, sinó també de comunicació i vida de social per a tantes dones. L'espectacle va fer viatjar a molts dels assistents a un temps passat. Amb motiu d'aquest acte, es va convocar a diverses dones majors d'edat per participar en el taller que culminava amb l'espectacle d'ahir.

 

Les millors imatges del Danseu Festival 2018 a les Piles de Gaià.

 

Activitats de divendres

Despres de «La Bugada», els més de 400 assistents es van desplaçar fins a la plaça Roja per poder gaudir d'un espectacle per a grans i petits: el «Move in», a càrrec de Fekat Circus (una companyia vinguda d'Etiòpia). Es tracta d'un espectacle que representa un viatge ple d'intermitències emocionals. Acrobàcies, equilibri, malabars i molt més van fer gaudir el públic, el qual en tot moment es va mostrar participatiu. Pel següent espectacle, «Meeting Point», la migració va ser el fil conductor. L'espectacle de Cia Ertza va unir

Les imatges del Danseu Festival de Les Piles | Redacció

 

elements com un petit vaixell, l'aigua i el moviment per tal de despertar tot tipus d'emocions en l'audiència. La jornada es va acabar amb la quarta edició d'«Improfighters», un espectacle de l'organització del Danseu en què el públic participa en l'escena i tant petits com grans han de competir per tal de conquerir l'escenari.

 

A l'acte inaugural es va destacar la importància de les iniciatives culturals com el Danseu. Pau Estrem, director del festival, va recordar que, malauradament, la cloenda del festival de l'any passat va coincidir amb els atemptats a Cambrils i Barcelona; motiu pel qual el Danseu ha de servir, ara més que mai, per reivindicar la llibertat i la vida. A banda d'Estrem, també hi van assistir Magí Balcells, alcalde de les Piles i representants de la Diputació de Tarragona.

 

Activitats de dissabte i diumenge

- Una Conferència Ballada (BdDansa / ExplicaDansa), dissabte, 20.30 hores

  

  

- Correo (Proyecto Correo), dissabte i diumenge, 18.30 hores

  

  

- Motifs (Versió s) (Cie Parc), dissabte, 22.00 hores

  

  

- Les Piles Itinerant, diumenge, 18.00 hores

  

  

- Envà (Amer i Àfrica), diumenge, 19.30 hores

  

  

- Conseqüències (Cia Moveo), diumenge, 20.30 hores

  

  

- Birds (come back to words) (Marie Wårell & Fabian Wixe Dansinitiativet), diumenge, 21.30 hores

  

  

- Danseu Lab (Luke Jessop, Marina Mascarell, Los INnato), dissabte, 19.30-20.00 hores; diumenge 20.15 hores

  

  

Per a més informació sobre aquests espectacles o sobre totes les activitats que es duran a terme fins diumenge, podeu consultar la pàgina web www.eldanseufestival.com.

 

"Montblanc celebra un col·loqui sobre Palau Ferré i la represa cultural al País Valencià" "L'Ajuntament de Montblanc col·labora amb els col·legis de veterinaris pel cens d'animals"