Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

L'Arxiu de la Conca de Barberà, el més visitat de Catalunya durant el confinament

L'increment de les visites al portal web ha augmentat gairebé un 300%

L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà (ACCB) a Montblanc se situa en primera posició respecte a la resta d’arxius que formen part de la Xarxa d’Arxius Comarcals  en termes de visualitzacions i d’usuaris en línia durant el període de  confinament. Fons del mateix arxiu de la Conca concreten que l'increment  de les visites  al portal web ha augmentat gairebé un 300% respecte al mateix període de l’any passat -del 15 de març al 15 de maig) El segueix l’Archiu Generau d’Aran (222%), l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà (215%), l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell (196%), l’Arxiu Comarcal del Garraf (175%) i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès (144%).

Pel que fa al nombre d’usuaris en línia, en aquest període, el 2019 l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà va tenir unes 900 visites. Enguany, gairebé han arribat a les 5.000, segons fonts del Consell. Així, durant el confinament, l’ACCB se situa en primera posició, per davant de comarques d’alta densitat de població com poden ser l’Alt Empordà, el Baix Llobregat, Girona, el Maresme o el Tarragonès.

Un altre canal  de difusió de l’Arxiu Comarcal de la Conca, i que complementa el portal web, és la xarxa social Facebook. Abans del confinament eren 1.059  els seguidors de la pàgina. A dia d’avui són més de 1.100. S'ha registrat un increment de més del 1.300% en hores de visualització del canal de Youtube de la XAC, respecte al mateix període de 2019. El vídeo amb fotografies de Sant Jordi, editat per l'ACCB, va ser el més visualitzat d’aquell moment. Les instal·lacions de l’Arxiu Comarcal de la Conca ja estan obertes a la consulta d’usuaris presencials des d'aquest dilluns 8 de juny. Cal demanar cita prèvia amb un mínim de 24 hores d’antelació.