ÚLTIMA HORA

Nou ensurt al polígon Nord amb un incident a Carburos Metálicos

Astronomia, tast de vins i teatre, novetats dels Dimarts a la Fresca de Les Piles

El pròxim dimarts dia 9 de juliol es dona el tret de sortida a les vetllades culturals d’estiu d’aquest municipi de la Conca de Barberà
Imatge d'arxiu dels dimarts a la fresca a Les Piles de Gaià. | aj. les piles

 

El municipi de Les Piles de Gaià ho té tot a punt per començar una de les activitats culturals estiuenques que marquen cada mes de juliol: els Dimarts a la Fresca.

 

Enguany s’ha buscat fer una programació molt més àmplia, buscant altres disciplines artístiques a part dels tradicionals concerts. S’ha fet una aposta per buscar propostes del territori i atraure públic d’altres pobles del voltant.

 

Els vins i l’astronomia estrenen els Dimarts a la Fresca

El pròxim dimarts 9 de juliol s’estrena el primer Dimarts a la Fresca amb una proposta de luxe i mai vista en aquest cicle. L’Ermita de Santa Eugènia serà escenari a les 22.00 hores d’una sessió d’astronomia a càrrec d’Eduard Garcia-Luengo, maridada amb un tast de vins del Celler Mas Vicenç i acompanyada amb música de Freqüència 432. Es poden fer inscripcions prèvies per a aquesta activitat al 686 835 329.

 

El 16 de juliol el jazz prendrà el protagonisme amb el concert ‘Jazz t’has mullat’, a les 20.30 hores al Parc.

 

El tercer dimarts a la fresca serà teatral, una de les noves propostes que s’incorpora també aquest any. La sala del Cafè acollirà la comèdia ‘L’estiuet del senyor Martí’, amb el grup Els comediants de l’Ateneu Igualadí.

 

El cicle el tancarà ‘Túsica’, un concert de música de versions en directe el dia 30 de juliol a les 2.00 hores al Parc.

 

Com en l’edició anterior, s’espera una molt bona acollida de públic, que sempre respon positivament a aquesta fita estiuenca de la comarca de la Conca de Barberà.

 

Els sopars de truites, l’origen de tot

Els dimarts a la fresca van sorgir d’una manera gairebé espontània a Les Piles de Gaià. Tradicionalment, a l’estiu els veïns feien sopars de truites a la fresca. La gent s’aplegava al carrer, portava la truita, muntava unes taules i passava una agradable vetllada.

 

Fruit d’aquests sopars es va trobar la necessitat de portar algun grup per amenitzar les nits. Es va triar un dia fix per a fer aquesta activitat (dimarts) i així es va anar gestant el que avui és una cita ineludible en el municipi.