Onada de solidaritat a l'Espluga pels aiguats amb la Riumuntada!

Riuada Solidària de l’Espluga publica les bases per a la concessió d’ajuts pels aiguats

La presentació oficial de les bases definitives es farà en un acte obert al públic el diumenge 26 de gener a les 18.00 h a l’Auditori Carulla Font del Casal

La Riuada Solidària de l’Espluga de Francolí ha fet públiques les bases provisionals per la concessió d’ajuts als projectes que tinguin per objectiu pal·liar els danys causats pels aiguats del 22 d’octubre de 2019 al municipi. Aquest document és l’eina per garantir que el repartiment dels fons econòmics recaptats a partir dels donatius solidaris arribin als damnificats de la forma més equitativa possible i també sota criteris de transparència i proporcionalitat.

El calendari d’aquesta segona etapa de la Riuada Solidària tindrà com a cita destacada la presentació oficial de les bases definitives en un acte obert al públic el pròxim diumenge 26 de gener a les 18.00 h a l’Auditori Carulla Font del Casal de l’Espluga. En aquest espai, la Comissió Legal i Econòmica de la iniciativa ciutadana explicarà les bases definitives i s’anunciarà la recaptació total de la Riuada Solidària a l’Espluga de Francolí. L’endemà mateix començarà el termini de presentació dels projectes per part dels afectats per la riuada que estiguin interessats a optar als ajuts i estarà obert fins al 14 de febrer.

Estudi de les propostes

A partir d’aquí, la Riuada Solidària de l’Espluga encetarà la darrera fase amb l’estudi de les propostes rebudes. La Comissió Legal i Econòmica seleccionarà els projectes vàlids d’acord amb les bases. Tots ells seran valorats per una segona comissió d’avaluació formada per un representant de cada grup polític del consistori de l’Espluga, un tècnic del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, un representant de la Fundació Fundit i Indicis i quatre representants de la iniciativa ciutadana Riuada Solidària de l’Espluga.

Entre d’altres aspectes, les bases classifiquen les línies d’ajudes en set apartats diferents, d’acord amb la naturalesa del projecte que es vulgui dur a terme a partir dels desperfectes ocasionats per la riuada. Així, el 50% dels fons recaptats per la Riuada Solidària es destinaran a projectes en activitats empresarials o comercials, el 10% a projectes en habitatges habituals, el 7% projectes en habitatges de segona residència, el 3% a projectes en habitatges buits, el 5% a projectes en magatzems, el 20% a projectes en explotacions agrícoles o ramaderes i, finalment, el 5% a vehicles.


Comentaris