Benvinguts a pagès torna a la Conca de Barberà

A la Conca de Barberà es podrà visitar el celler Mas Foraster i Aromis de la Conca a Montblanc, i l'explotació de Josep Mestre a pocs quilòmetres de Santa Coloma de Queralt
Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació | Cedida

 

L'1 i el 2 de juny arriba una nova edició de Benvinguts a pagès a la Conca de Barberà, un cap de setmana de portes obertes per descobrir, tastar, comprar i passar-ho molt bé. A la Conca de Barberà es podrà visitar el celler Mas Foraster i Aromis de la Conca a Montblanc, i l'explotació de Josep Mestre a pocs quilòmetres de Santa Coloma de Queralt.

 

El Celler Mas Foraster de Montblanc és un celler familiar de producció de vins ecològics Josep Foraster de producció limitada sota la DO Conca de Barberà. Aquí es podran tastar els seus vins i cava, alguns d'ells elaborats amb la varietat autòctona Trepat, passejar per les vinyes, visitar el celler, el museu d'eines antigues i l'exposició d'aquarel·les de l'artista Mercè Valls. Aquest celler forma part de la Ruta del Trepat.

 

També es podrà visitar l'explotació Aromis de la Conca, als afores de Montblanc, per conèixer, de la mà d'en Joan, el projecte de recuperació del cultiu del safrà a la comarca, un cultiu ancestral que es va arribar a perdre fa 100 anys. A les seves finques també hi planten diverses herbes aromàtiques. La millor època per visitar Aromis és a la primavera, per les aromàtiques,  i al setembre quan es planta el bulb del safrà o entre octubre i novembre quan hi ha la floració i la recol·lecta. I l'explotació Josep Mestre una finca agroecològica de tradició familiar, situada a cavall de l'Anoia i la Conca de Barberà (a pocs quilòmetres de Santa Coloma de Queralt) on es conreen varietats de cereals i llegums antigues, prioritzant les vendes de proximitat, amb contingut social i participant amb projectes de menjadors escolar ecològics. 

  

L'experiència es complementa amb la participació del Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí, un dels museus més complets sobre el passat, present i futur de la pagesia i cita imprescindible per entendre la importància cabdal del món rural en la història de Catalunya. A més, es podrà anar a fer un menú Benvinguts a Pagès al Restaurant Molí del Mallol de Montblanc i gaudir d'un descompte en l'allotjament a l'Hostal del Senglar de l'Espluga de Francolí.

 

Iniciativa que suma

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i de l'Agència Catalana de Turisme, i de la Fundació Alícia. Hi col·laboren els Consells Comarcals i nombroses entitats i associacions del sector d'arreu de Catalunya.