Localitzen sa i estalvi el boletaire perdut a Rojals

Tres dotacions dels Bombers i efectius dels Mossos van participar en la recerca
Els bombers localitzen l'home desaparegut a Rojals. | @bombersalcover

 

Els Bombers de la Generalitat van localitzar sa i estalvi el boletaire desaparegut aquest dimarts al vespre a Rojals. L’home, de 85 anys i veí de Vilaverd, es va perdre en una zona boscosa d’aquesta pedania de Montblanc mentre buscava bolets. Els equips d’emergència van ser alertats quan passaven pocs minuts d’un quart de vuit de la tarda i ràpidament es van desplaçar fins al lloc dels fets per iniciar les accions de recerca.

 

En total, tres dotacions dels Bombers, cinc voluntaris de Protecció Civil de Montblanc i efectius dels Mossos d’Esquadra van treballar en les tasques que van donar els seus fruïts al voltant de les nou del vespre quan l’home va ser localitzat en bon estat de salut i va ser traslladat pels equips d’emergència fins al seu domicili de Vilaverd.

 

Finalitza el pla pilot de recol·lecció de bolets al paratge de Poblet

 

Un de les novetats d'enguany pel que fa la cerca de bolets a les muntanyes de Prades és que aquesta tardor ja no ha estat necessària l’autorització per a la recol·lecció de bolets al Paratge Natural de Poblet i la seva zona d’influència. Des de l’any 2012, la Generalitat va posar en marxa un pla pilot per estudiar l’impacte d’aquesta activitat en el medi forestal, ordenar usos i protegir la biodiversitat, que enguany ha finalitzat.

 

Amb aquesta mesura, només han restat oberts els punts d’informació de la Roca de l’Abella i de la Font de la Magnèsia, al terme de Vimbodí i Poblet, i ha quedat tancat el Corral de la Marieta a Rojals.

 

Fins ara, l'autorització permetia la recol·lecció màxima de sis quilos de bolets per persona i dia en la zona que comprenia 2.276 hectàrees del terme municipal de Vimbodí i Poblet, 221 de l’Espluga de Francolí, 798 de Montblanc i 18 de Prades. A més dels boscos de la Generalitat, s’hi sumen 207 hectàrees de bosc propietat d’ajuntaments. En total, 3.520 hectàrees.

"L'alcalde de Montblanc visita els presos el sisè dia de vaga de fam" "Aquest poble de la Conca tindrà una sala de vetlles municipal"