Les Festes de Sant Maties estrenaran el nou Certamen Literari Vila de Montblanc

La iniciativa ha estat impulsat per l'Associació Literària l'Escarritx i l'Ajuntament de Montblanc i comptarà amb una dotació econòmica de 7.000 euros
L'alcalde de Montblanc ha presidit la presentació del nou certamen | Cedida

La capital de la Conca de Barberà estrenarà ben aviat el nou Certamen Literari Vila de Montblanc, que tindrà lloc en el marc de les Festes de Sant Maties. Aquest certamen literari ha estat impulsat per l'Associació Literària l'Escarritx i l'Ajuntament de Montblanc amb l'objectiu que la vila compti amb un gran acte cultural que el posicioni entre les comarques tarragonines.

Segons la regidora de Cultura, Judit Pere, aquest certamen ajudarà a fer un «gir clarament cultural a les Festes de Sant Maties, mantenint un acte literari de primer nivell a la Vila». Es podrà participar en diverses categories. Per una banda, el premi de narrativa serà anomenat ‘Portal de Bové’ i comptarà amb una dotació de 5.000 euros, esdevenint un dels premis literaris més destacats de les comarques tarragonines. El jurat d'aquest premi estarà format per M. Carme Roca, Martí Gironell, Coia Valls, M. Carme Poblet i Enriqueta Moix.

Per altra banda, el premi de poesia anomenat ‘Pont Vell’ comptarà amb una dotació de 2.000 euros i l'adjudicació del premi serà feta per un jurat format per Jordi Pàmies, Vicenç Llorca, Àngels Moreno, Ester Martí i Pau Civit. Les obres guanyadores seran publicades per una editorial de prestigi i, en ambdós casos, seran escrites en català. L'entrega dels premis es realitzarà en un sopar literari que tindrà lloc el divendres 15 de maig a l'antiga església de Sant Francesc, en el marc d'un acte que comptarà amb altres esdeveniments culturals.

Segons la vicepresidenta de l'Escarritx, Enriqueta Moix, «l'impuls del certamen ha tingut molt bona rebuda entre el món literari i s'espera que diversos autors prestigiosos es puguin presentar als premis». Les bases del Certamen es poden trobar, entre altres llocs oficials, a la pàgina web de l'Ajuntament de Montblanc.

Es farà servir un tronc de la riuada de l'octubre com a estaquirot | Cedida

Nou Ball de Gitanes i aniversari de les Festes Pompeu Fabra

A banda del certamen literari, les Festes de Sant Maties també comptaran amb la presentació del nou Ball de Gitanes i la inauguració del 50è aniversari de les Festes Pompeu Fabra. En aquest sentit, l'alcalde, Josep Andreu, afirma que «Montblanc és una terra de poetes i pintors i la realització d'aquest gran acte ajudarà a mantenir Montblanc com una de les viles culturals més destacables del país».

"😰La guixera del Tòfol de Vilaverd, patrimoni protegit a punt de caure a terra" "🌧Preocupació entre els alcaldes de la Conca perquè el decret dels aiguats no arriba"