El certamen literari 'Vila de Montblanc' donarà el tret de sortida a la Festa Major 2020

Inicialment s'havia d'haver realitzat a l'agost, però es va ajornar a causa de la Covid-19

El certamen literari 'Vila de Montblanc' canvia de data i es realitzarà el pròxim 4 de setembre, donant així tret de sortida a la Festa Major 2020. La decisió l'ha pres l'Ajuntament de Montblanc conjuntament amb l'associació literària Escarritx, que amb l'objectiu de la importància dels premis i la bona acollida dels participants, s'ha optat per traslladar l'acte, per «donar-li més rellevància i perquè és una data que facilitarà l'assistència a l'espectacle».

Inicialment, es va acordar que se celebraria el dia 27 d'agost, però s'ha optat per canviar de data també per evitar així que coincideixi amb el Festival Essències, del 27 al 29 d'agost. Aquest retornarà enguany a la plaça de Sant Francesc, ja que en tractar-se d'un espai molt més gran, es fa molt més fàcil garantir les distàncies de seguretat. 

Aquest certament suposava la primera edició d'uns premis que havien estat ideats per celebrar-se durant les Festes de Sant Maties, però a causa de la pandèmia generada per la Covid-19, es va haver de postposar.

Així doncs, el certamen literari 'Vila de Montblanc' serà l'acte inaugural d'aquesta «també excepcional» Festa Major. La gala literària s’iniciarà a les vuit del vespre amb un espectacle a l’antiga església de Sant Francesc i a les nou del vespre tindrà lloc l’entrega dels premis 'Portal de Bové' de narrativa amb un valor de 5.000 euros i 'Pont Vell' de poesia valorat en 2.000 euros.

Pel que fa a la resta d'actes de la Festa Major de Montblanc, el consistori es troba en procés d'elaboració d'un programa d'actes que s'adapti, en qualsevol moment, a les mesures de seguretat i higiene que les autoritats sanitàries instin en aquell moment. En els pròxims dies es coneixerà la resta d'actes.

"Sarral comptarà amb una sala de vetlles abans d'acabar l'any" "Polèmica al territori amb la creació de l'Agència Catalana de la Natura"