El certamen literari 'Vila de Montblanc', posposat el mes de maig, se celebrarà el 27 d'agost

En total s'hi han presentat una quarantena d'obres literàries, entre el premi de narrativa i el de poesia

A la primeria del mes de febrer es coneixia la notícia de l'estrena d'un certamen literari a Montblanc, que havia de celebrar-se dins la Festa Major de Sant Maties, el 15 de maig. 'La Vila de Montblanc', organitzat per l'Associació Literària l'Escarritx amb la col·laboració de l'Ajuntament, havia d'ajudar a fer un «gir clarament cultural a les Festes de Sant Maties, mantenint un acte literari de primer nivell a la Vila», declarava la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Montblanc, Judit Pere. La pandèmia de la Covid-19, però, va obligar els organitzadors a anul·lar l'acte sense una data futura prevista.

El 27 d'agost, la nova data del sopar literari

Ara, començat el mes de juliol, s'ha anunciat la nova data de celebració, que es farà seguint les mesures d'higiene i seguretat necessàries. Serà el 27 d'agost, a la mateixa ubicació, l'església de Sant Francesc, en un sopar literari on es lliuraran els premis. A més, hi haurà un espectacle musical i poètic.

El certamen es dividirà en dos premis: un per a la poesia i l'altre per a la narrativa. El primer dotat amb 2.000 euros i el segon amb 5.000. El de narrativa té per nom 'Portal de Bové' i s'hi han presentat trenta-dues obres. Al 'Pont Vell', tal com es diu el de poesia, se n'hi han presentat nou de diferents autors dels Països Catalans.

Noms de prestigi de la literatura catalana

El jurat està compost per noms il·lustres de les lletres catalanes com Coia Valls, Martí Gironell, Maria Carme Roca, Jordi Pàmies o Vicenç Llorca, que en els pròxims dies definiran els finalistes. El dia 20 d'agost es desvelarà el nom dels dos guanyadors, que rebran dos guardons fets de ceràmica, obra de Montse Aiguadé.

Els organitzadors esperen que aquests premis es puguin consolidar com un dels certamens literaris de més prestigi de les comarques tarragonines, no només per la dotació econòmica, sinó també per l'impuls que se li ha donat. Enriqueta Moix, vicepresidenta de l'Escarritx, ja declarava en la presentació que l'impuls del certamen havia tingut «molt bona rebuda entre el món literari».

"Sorprenent: L'element patrimonial que s'acaba de descobrir a Vilaverd" "Ja es coneixen les activitats d'aquest estiu a Sarral"