Jordi Agràs i David Rovira als Serveis Territorials de Cultura  de Tarragona

El Museu de la Vida Rural, escenari principal del festival 'El Vi fa Sang'

Les activitats literàries de la cinquena edició del Festival Internacional de novel·la criminal en català es concentraran en aquest punt

El Festival Internacional de novel·la criminal en català arriba enguany els dies 5, 6 i 7 d'abril. En aquesta nova edició del certamen, el Museu de la Vida Rural, l'espai cultural de la Fundació Carulla ubicat a l'Espluga de Francolí, es convertirà de nou en el principal espai on es desenvoluparà el gruix central d'activitats literàries de la cinquena edició d'El Vi fa Sang

D'aquesta manera es concentrarà el públic assistent en un sol lloc, evitant altres espais i reduint així el temps d'espera en el canvi d'escenaris, cosa que, a més a més, permetrà «esponjar la programació d'actes», segons els organitzadors. L'espai únic ha de facilitar, doncs, la tematització i els canvis entre les sales, ja que estaran concentrades en una sola seu.

El Museu de la Vida Rural, més que una seu 

L'alcalde de l'Espluga de Francolí, David Rovira, ha assegurat durant la presentació que «el Museu de la Vida Rural no és només la seu del festival, sinó que des de l'Ajuntament del municipi farem un conveni amb l'espai per facilitar que els artistes mostrin les seves creacions». El conveni concedirà als artistes que ho desitgin dos espais dins de l'edifici perquè creïn les seves obres i, a més, optaran per dues beques que es posaran en marxa.

Aquesta iniciativa ha de permetre, segons Rovira, «consolidar encara més l'esdeveniment». El Festival Internacional de novel·la criminal en català, únic al territori, esdevé anualment un punt de trobada d'escriptors i lectors. Enguany, El Vi fa Sang atraurà a l'Espluga de Francolí més de quarants autors i editors que presentaran les seves darreres publicacions, participaran en taules rodones, o bé rebran algun dels reconeixements del certamen: els premis concurs de relats cruts, el Premi Nacional o Internacional El Vi fa Sang.

Alhora, el festival també implica nombrosos agents i institucions del territori. Aquest mateix dimecres, 20 de març, s'ha presentat el certamen als Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, la seu d'un departament del govern català que també dona suport a la celebració d''El vi fa sang'.

També et pot interessar