Assistents a la inauguració

Les escoles de la ZER Poblet porten el circ al Museu Comarcal de la Conca de Barberà

La mostra es podrà visitar dins al 27 de juny en l'horari d'obertura habitual de la seu central del museu

Les escoles de  Blancafort, Vimbodí i Vilaverd (ZER Poblet) han treballat el món del circ. Ho han fet a partir d'una sèrie d'objectes de la col·lecció permanent del Museu Comarcal de la Conca de Barberà.

Les diferents peces museogràfiques han servit de motivació per a descobrir la llum, l'electricitat, la ceràmica, la física, els transports i els oficis tradicionals. En defintiva, la història, la cultura i la tecnologia.

Tot plegat a través d'un projecte educatiu, vinculat al currículum escolar. Està preparat amb molta cura i dedicació per l'equip docent de la ZER Poblet, amb el suport d'ANS Educació i el Museu Comarcal de la Conca de Barberà.

El fruit d'aquesta feina intensa es pot contemplar en l'exposició conjunta de les tres escoles. Es va inaugurar divendres passat, dia 4 de juny, al tercer pis del Casal dels Josa. Aquesta mostra presenta els treballs elaborats per l'alumnat de cicle infantil i primària dels tres centres.

També està maridat amb la col·lecció del museu, a través del Gran Manelutti el personatge que encarna el centre d'interès del circ.

La iniciativa sorgeix de la voluntat d'apropar l'equipament a la població i convertir-lo en una extensió dels centres educatius de la comarca. Un espai proveïdor de recursos patrimonials, etnològics i didàctics al servei de la població i dels equips docents de la zona, especialment d'infants, joves i les seves famílies.

La mostra es podrà visitar dins al 27 de juny en l'horari d'obertura habitual de la seu central del museu. De dimarts a dijous de 10.00 h a 14.00 h. Divendres de 10.00 h a 14.00 h i de 17.00 a 19.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 19.00 h i diumenge de 10.00 h a 14.00 h.