Comença la temporada castellera a Montblanc per Sant Maties

La diada no va començar amb sort per als Torraires, ja que una relliscada de l'enxaneta va obligar a desmuntar el tres de sis
Els Torraires de Montblanc van descarregar el tres de sis i el primer quatre de sis de l'any. | Joan López

 

Com cada any, la diada de les fires i festes de Sant Maties va donar el tret d'inici de la temporada castellera a la Conca. Aquesta vegada van actuar, juntament amb els Torraires, els Castellers de Tortosa i els Xiquets de Vila-seca. 

 

Els amfitrions, que s'hi presentaven amb absències importants al pom de dalt, van descarregar el tres de sis i el primer quatre de sis de l'any. La diada no va començar amb sort per als Torraires, ja que una relliscada de l'enxaneta va obligar a desmuntar el tres de sis. En la repetició, i amb la convicció dels més petits, el descarregaven tranquil·lament. Tot seguit, el quatre de sis tampoc no va oferir resistència. El tres de sis amb el pilar que van enlairar a tercera ronda no presentava les millors garanties i van decidir desmuntar-lo, i ja no el van tornar a intentar perquè la diada havia començat amb retard. Els pilars de quatre de comiat de les tres colles posaven punt final a l'actuació.

 

De la seva banda, els Castellers de Tortosa també es presentaven a la cita amb baixes de canalla, i no van poder coronar el tres de sis, que van desmuntar dues vegades. Els Xiquets de Vila-seca sí que van descarregar-lo, a més del tres de sis amb el pilar i el dos de sis.

 

Participació en el seguici i en el seguici infantil

Dissabte al migdia, els Torraires ja havien participat al seguici de Sant Maties, que va lluir a la plaça Major. Hi van aixecar un pilar que van fer rodar i el tradicional pilar al balcó. A més, diumenge els menuts de la colla van fer una petita exhibició a la plaça de Sant Francesc, juntament amb la resta d'elements del seguici infantil. 

 

La propera actuació dels Torraires serà el proper diumenge 2 de juny al migdia a Altafulla, amb els Castellers d'Altafulla i els Minyons de l'Arboç.