GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Conca de Barberà commemora el Dia de l’Educació no Sexista amb activitats adreçades a infants

Blancafort, Sarral i Vimbodí i Poblet acolliran sessions de contacontes i a Montblanc s'impartirà un taller per a la igualtat
Tallers per a infants en la commemoració del Dia Internacional de l'Educació no Sexista. | Cedida

 

El Dia Internacional de l'Educació no Sexista se celebra cada 21 de juny. Va ser declarat l'any 1990 a Paraguai, per la Red de Educación Popular entre Mujeres (REPEM).

 

Els objectius d'aquesta declaració van ser: promoure el dret a l'educació de les dones, en particular dels sectors populars, a l'Amèrica Llatina i el Carib; fer via cap a una educació democràtica, respectuosa de la diversitat social, cultural, ètnica, racial, etèria i de condició física; qüestionar estereotips i revertir pràctiques discriminatòries, tant en l'àmbit públic com privat. 

 

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà commemora el dia de l'educació no sexista organitzant diverses accions per promoure el dret de les dones a una educació igualitària, lliure d'estereotips i que no reforci la discriminació femenina en el món del treball, la família o els espais de poder.

 

Per aquest motiu, organitza un contacontes per la igualtat adreçat a infants als municipis de Blancafort (dimecres 19 de juny a les 12.00 hores a la piscina municipal), Sarral (dijous 20 de juny a les 17.30 hores a la biblioteca municipal) i Vimbodí i Poblet (dilluns 1 de juliol a les 17.00 hores a la piscina municipal).

 

Un taller per a la igualtat

També s’impartirà el taller ‘Igualtat efectiva i coeducació: com combatre la violència masclista’ el dijous 27 de juny de les 9.30 a les 11.30 hores al Centre de Recursos Pedagògics de la Conca de Barberà (Montblanc).

 

El taller anirà a càrrec de la Dra. Neus Oliveras, professora de la Universitat Rovira i Virgili i es pretén identificar les diferències, desigualtats o discriminacions per raó de gènere i com gestionar-les. Aquesta activitat està oberta a tothom, i sobretot a aquelles persones que tenen a càrrec seu infants i/o adolescents i que tenen l'oportunitat d'aplicar mètodes d'educació no sexista.

 

Les persones interessades a participar-hi poden confirmar la seva assistència trucant al 977 86 12 32 o enviant un correu electrònic a siad@concadebarbera.cat. Totes les activitats reben la col·laboració de l'Institut Català de les Dones (ICD).

  

El SIAD és un servei que ofereix informació, orientació i assessorament en tots els aspectes relacionats en l'àmbit laboral, social, personal i familiar a totes les dones de la Conca de Barberà, independentment de la seva edat, situació personal o procedència.