ÚLTIMA HORA

Cop policial a Calafell als pisos ocupats

URGENT

La vaga general a les químiques de Tarragona serà el pròxim 19 de febrer

Diumenge arriba el IV Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer de Vimbodí i Poblet

Els participants del concurs i els seus acompanyants també tindran accés lliure al Museu i Forn del Vidre del municipi
El concurs se celebrarà el 31 de març de 2019 al municipi de Vimbodí i Poblet | Cedida

 

Aquest certamen artístic porta el nom dels pintors vimbodinencs Joan Potau i Martell i Adrià Campdesuñer i Vendrell, destacats exponents de les arts pictòriques de la primera meitat del segle XX al municipi. Convocat per l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, el Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer fomenta l’art i la cultura i, al mateix temps, mostra la bellesa de la vila de Vimbodí, del monestir de Poblet i dels paratges de la rodalia, indrets que han inspirat a nombrosos pintors, des de Ramon Casas, Santiago Rusiñol o Jaume Mercadé fins als mateixos Joan Potau i Adrià Campdesuñer.

 

En el concurs hi podran prendre part tots els/les artistes que ho desitgin, sense limitació d’edat. La inscripció serà gratuïta. Per facilitar la tasca de preparació del concurs, l'organització demana als participants que, si és possible, facin la preinscripció per correu electrònic. Cada participant podrà concursar amb una única obra, que s’haurà de realitzar in situ. Els participants hauran de fer la inscripció al Centre Cívic municipal (pl. Major, 12), entre les 8.30 h i les 10.00 h del matí, el mateix dia del concurs. En el moment de la inscripció es farà el segellat de la tela o suport. L’autor que ho desitgi podrà segellar dos suports, si bé només podrà presentar una obra al concurs.

 

Segons les bases, l'horari per realitzar l'obra finalitzarà a les 14.00 h del diumenge. Aquesta serà l'hora màxima en què els participants es comprometen a lliurar la seva obra a l’organització, al mateix Centre Cívic municipal. La tècnica pictòrica i el procediment són lliures i la mida del suport també és lliure, amb el fons blanc o d'un sol color. Els/les participants portaran tot el material que els faci falta per a la realització de l’obra i les obres hauran de tenir com a temàtica qualsevol indret del nucli urbà de la vila de Vimbodí, del monestir de Poblet, o del conjunt del terme municipal.

 

S’atorgaran 4 premis generals i el premi especial ‘Vila vidriera’. Pel que fa a aquest guardó especial, serà per a la millor obra que inclogui alguna referència a la tradició local vidriera. Els treballs de temàtica vidriera igualment podran optar als premis generals, que consten d'un 1r premi valorat en 700 euros; un 2n premi de 500 euros; un 3r premi de 300 euros i, per últim, un 4t premi valorat en 100 euros. El premi especial ‘Vila vidriera’ està valorat en 700 euros.