El Consell d'Alcaldes aprova un document de consens sobre la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà

Dilluns passat es va aprovar un document de consens per part de tots els alcaldes de la comarca reunits a Santa Perpètua de Gaià
La Carta del Paisatge de la Conca de Barberà ha rebut un nou impuls | Cedida

 

La Carta del Paisatge de la Conca de Barberà ha rebut un nou impuls per encara la nova legislatura amb l'aprovació d'un document de consens per part de tots els alcaldes de la comarca reunits el passat dilluns a Santa Perpètua de Gaià (Pontils). El document de consens consta de quatre punts, una presentació i una introducció. A la introducció es detallen els treballs realitzats per redactar la Carta.

 

Posteriorment es dedica un punt a les consideracions generals sobre la Carta on, entre d'altres, s'assenyala el marc normatiu actual que regula aquesta mena de documents. El següent punt està dedicat als principis que han de regir la redacció de la Carta. I, per últim, es detallen els objectius de qualitat paisatgística que es volen treballar.

 

Finalitzen els tallers de malbaratament d'aliments organitzats pel Consell Comarcal

El Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà organitza cada any tallers pel foment de la recollida selectiva. En aquest cas, el taller tractava sobre el malbaratament alimentari i tenia l'objectiu de conscienciar i difondre la cultura de la prevenció, així com promocionar un canvi de comportament i d'actitud, encaminat a recuperar el valor dels aliments per prevenir-ne el seu malbaratament. 

S'han fet un total de catorze tallers on hi han participat 250 alumnes de cinquè i sisè de primària | Cedida

 

En aquests tallers es munta una petita cuina "freda", on es disposa de tots els utensilis i eines necessàries per preparar un menú fred. En un altre espai complementari, es disposa de tots els ingredients necessaris per a la seva preparació. Alhora, també hi ha un espai per a reciclar, amb els contenidors de les 5 fraccions.

  

Els tallers s'han realitzat a tots els centres educatius que hi han volgut participar: l'Escola Salvador Ninot de Sarral, l'Escola Vedruna de l'Espluga de Francolí, el Col·legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc, l'Escola Mare de Déu dels Torrents de Vimbodí i Poblet, l'Escola del Montgoi de Vilaverd, l'Escola Cor de Roure de Santa Coloma de Queralt, l'Escola de les Muralles de Montblanc i l'Escola Vedruna de Santa Coloma de Queralt.

 

Potser també t'interessa:

"La Conca de Barberà participarà al 8è Congrés de Gent Gran de Catalunya" "Jordi Ramos, l'alcalde que ha gestionat Conesa a distància"