GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà aprova el Pla intern d'igualtat entre homes i dones

El pla consta de 35 accions, té una vigència de quatre anys i és el segon que té el consell
Reunió de la Comissió impulsora de la redacció del Pla Intern d'Igualtat del Consell Comarcal. | Cedida

 

El Ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, reunit aquest dimarts al vespre al Palau Alenyà de Montblanc, va aprovar per unanimitat el Pla Intern d'Igualtat entre dones i homes del Consell i del seu organisme autònom de desenvolupament.

  

El Pla té una vigència de quatre anys i és el segon que ha tingut el Consell Comarcal. Consta d'un total de 35 accions dissenyades a partir dels resultats de la diagnosi realitzada al si del Consell Comarcal.

 

Aquestes accions s'agrupen en cinc línies de treball: cultura i gestió organitzativa, condicions laborals, accés, promoció i desenvolupament dins l'organització, comunicació corporativa, salut laboral i prevenció de l'assetjament sexual.

  

De forma paral·lela, també es va aprovar la creació de la comissió encarregada de gestionar l'aplicació del Pla.

 

La Conca de Barberà commemora el Dia de l’Educació no Sexista 

D'altra banda, en el marc d'accions del Consell Comarcal de la Conca de Barberà en aquesta matèria, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) commemora el dia de l'educació no sexista organitzant diverses accions per promoure el dret de les dones a una educació igualitària, lliure d'estereotips i que no reforci la discriminació femenina en el món del treball, la família o els espais de poder.

 

Per aquest motiu, organitza un contacontes per la igualtat adreçat a infants als municipis de Blancafort (dimecres 19 de juny a les 12.00 hores a la piscina municipal), Sarral (dijous 20 de juny a les 17.30 hores a la biblioteca municipal) i Vimbodí i Poblet (dilluns 1 de juliol a les 17.00 hores a la piscina municipal).

 

També s’impartirà el taller ‘Igualtat efectiva i coeducació: com combatre la violència masclista’ el dijous 27 de juny de les 9.30 a les 11.30 hores al Centre de Recursos Pedagògics de la Conca de Barberà (Montblanc).

 

L'Ajuntament de Pira s'incorpora als serveis urbanístics del Consell

El Ple del Consell Comarcal també va aprovar per unanimitat la incorporació del municipi de  Pira als Serveis Tècnics Urbanístics que presta el Consell Comarcal.

  

Un tècnic de la plantilla del Consell Comarcal passarà a actuar com a tècnic municipal en les funcions que es detallen en el conveni com són: redacció d'informes tècnics, visites d'obres, valoracions urbanístiques, assessorament al consistori, etc.

 

Aquest tècnic es desplaçarà a Pira un cop al mes i es calcula que dedicarà al poble al voltant de 100 hores anuals. Com a contrapartida, l'Ajuntament de Pira abonarà al Consell Comarcal 4.000 € anuals.

 

Amb aquesta incorporació, el Consell Comarcal presta serveis tècnics en matèria urbanística a divuit dels vint-i-dos ajuntaments de la comarca.