Masies a l'Espluga de Francolí

L'Espluga de Francolí s'adherirà a la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà amb una consulta participativa

L'objectiu d'aquest sondeig serà determinar els compromisos que adquirirà el municipi amb la proposta

Durant l'anterior mandat, es va impulsar la Carta del Paisatge  de la Conca de Barberà des de la conselleria comarcal de Paisatge, amb el suport unànime de tots els ajuntaments de la comarca. La primera fase va ser la d'anàlisi i la de debat, on es van extreure 7 objectius  de qualitat paisatgística per la comarca, i durant aquest any es concreten els compromisos que assumeixen els signants de la Carta. És per això que l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí té previst portar al proper ple de dijous 25 de juny l'adhesió del consistori a la Carta del Paisatge. Juntament amb aquesta aprovació s'acorden les actuacions amb les quals l'Ajuntament es comprometrà a fer a favor dels objectius comarcals de qualitat paisatgística.

L'enquesta participativa  es podrà respondre durant la setmana del 15 al 21 de juny. No tindrà caràcter vinculant, però sí que servirà per orientar i decidir  les accions que aprovarà el ple de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí per adherir-se a la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà. L'enquesta està destinada a les persones empadronades al municipi de l'Espluga de Francolí i que almenys tinguin 16 anys d'edat. 

Definir el model de comarca

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La Carta de Paisatge és un instrument definit al Decret 343/2006, que desenvolupa la Llei del Paisatge. El contingut que ha de tenir és: la diagnosi de les dinàmiques del paisatge, la definició d'objectius de qualitat paisatgística a assolir a la Conca de Barberà i l'elaboració d'un programa de gestió en el que es concretin les accions específiques que han d'emprendre els diversos agents, i en el qual ha de quedar garantida la participació ciutadana.

La Carta del Paisatge de la Conca de Barberà servirà per definir, de manera participativa, el model de comarca. L'adhesió a la Carta del Paisatge està oberta a entitats, particulars i administracions i es fa a través de l'assumpció de compromisos que encaixin dins dels set objectius de qualitat paisatgística.