GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Conca de Barberà tindrà una nova planta de tractament de resta l'any 2020

També es millorarà la planta de compostatge de l’orgànica
El conseller Damià Calvet, el president del Consell de la Conca, Francesc Benet i el delegat de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris. | J.V.

 

L’Agència de Residus de Catalunya subvencionarà la construcció d’una planta de tractament de la fracció resta dels residus i també finançarà les millores en la planta de compostatge de la fracció orgànica al Centre de tractament de residus de l’Espluga de Francolí, a la Conca de Barberà. L’agència hi invertirà 3,8 milions d’euros, procedents del Fons de gestió del cànon de residus municipals.

 

Els conseller s'ha reunit amb alcaldes de la comarca. | J.V.

 

Aquest migdia, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, de visita a les instal·lacions, ha confirmat la inversió per part de la Generalitat i aprofitat l’acte per reunir-se amb els alcaldes de la comarca. Segons ha manifestat, l’any 2020 entrarà en funcionament la planta de tractament de la fracció resta que servirà, ha dit, per gestionar «d’una manera més eficaç» els residus de la comarca.

 

Les principals actuacions d'aquesta obra inclouran els moviments de terres i l’obra civil necessària per adequar el vial d’accés a la nau, de nova construcció. L’edifici disposarà de recepció de residus en moll de descàrrega, una àrea de pretractament per a la selecció automatitzada de la matèria orgànica i d’altres materials valoritzables a través de maquinària electromecànica, a més d’una àrea d’expedició del rebuig i espais per a maniobres. El projecte s’emmarca en el Pla Territorial Sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya.

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visita les instal·lacion del CTR. | J.V.

 

Finalitzen les obres d’ampliació del dipòsit controlal CTR

 

Recentment, també han finalitzat les obres d'ampliació del dipòsit controlat del Centre comarcal de tractament de residus municipals, les quals han tingut un cost de 553.552,41 euros, import, també, finançat íntegrament per l'Agència de Residus de Catalunya. Aquesta ampliació permetrà un allargament de la vida útil del dipòsit fins al 2024. No obstant, el Consell Comarcal ha engegat proves pilot de nous sistemes de recollida de residus municipals amb l'objectiu d'incrementar la recollida selectiva i disminuir el rebuig que es diposita al contenidor verd.