Montblanc acull el Curcubeu, la Trobada Intercultural de la Conca de Barberà

Els actes tindran lloc entre el 21 i el 22 de setembre d'enguany
L'església de Sant Francesc de Montblanc acollirà els actes | Cedida

 

La capital de la Conca de Barberà acollirà el penúltim cap de setmana de setembre la diada del Curcubeu, nom amb que es coneix la trobada intercultural de la Conca de Barberà. La proposta d'aquesta nova edició reparteix els actes en dos dies. Per una banda, el dissabte 21 de setembre, a les 18.00 h, a l'església de Sant Francesc tindrà lloc una taula rodona titulada: "Adolescents i joves migrants sols: una realitat social a tot Catalunya", que comptarà amb diverses intervencions. Per altra banda, el punt de trobada lúdic serà el diumenge 22 de setembre de les 11.00 h a les 15.00 h, amb degustacions gastronòmiques dels països participants, actuacions musicals, espectacles, contacontes i jocs d'arreu del món, entre altres.

 

La Trobada Intercultural està organitzada pel servei de Nova Ciutadania de l'Àrea d'Igualtat, Migracions i Ciutadania del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el Pla d'Inclusió Social i la regidoria de benestar social de l'Ajuntament de Montblanc, i compta amb la col·laboració de diversos organismes, associacions i persones col·laboradores de la comarca.

 

Inscripció per als cursos de català en línia

Per altra banda, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà informa que properament començarà el primer trimestre dels cursos de català per a adults en línia modalitat combinada dels nivells Elemental, Intermedi i Suficiència amb la plataforma Parla.cat. A més, també s’ofereix un nivell superior C2 anual semipresencial en línia. Per tant, del 12 al 20 de setembre es faran les inscripcions per als esmentats cursos.

 

Per matricular-se, els interessats han d'adreçar-se al Servei Comarcal de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística, que es troba a les dependències del Consell Comarcal. Cal recordar que mitjançant aquests cursos es poden obtenir certificats homologats amb els de la Secretaria de Política Lingüística.