Els dioramistes, una part essencial del festival Brickània de Montblanc

Les peces de Lego formen part de la vida quotidiana de molts dels ‘artistes’ que participen en el festival
Diorama de Ferran Serrano al Brickània 2018. | Cedida

 

Una de les grans atraccions del festival Brickània de Montblanc és l’exposició de diorames que té lloc a l’antiga església de Sant Francesc. En cada edició, l’espectacularitat i la temàtica dels diferents muntatges sorprèn els visitants que recorren els diferents escenaris observant cada petit detall i, en moltes ocasions, l’originalitat se supera cada any.

 

Un dels creadors d’aquests diorames és Ferran Serrano. És de Pallejà, a la província de Barcelona, però porta participant en el festival montblanquí des de la primera edició. La seva relació amb els Lego va més enllà d’una simple afició.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

De petit, ja s’interessava per jocs de muntatge, com el Tente, però l’univers dels Lego el va descobrir fa uns 10 anys. Ell i la seva parella van comprar alguns sets de figures de Lego i es van interessar per tot aquest món. «Després vam entrar en alguns fòrums, vam conèixer gent i no hem parat de col·leccionar des de llavors», explica el Ferran. Ara és membre de l’associació HispaLUG, reconeguda oficialment per Lego, on hi ha altres col·leccionistes com ell i la seva parella.

 

La casa del Ferran és plena de Lego per tot arreu. | Ferran Serrano

 

En Ferran es defineix com «un boig» d’aquest joc i explica que en cada racó de la seva casa es pot trobar algun muntatge de Lego. I n’hi ha de tota mena: vehicles, edificis, sets exclusius..., però confessa una debilitat especial per la saga Star Wars, de la qual en podem reconèixer diversos escenaris en les estances de casa seva.

 

El col·leccionisme de Lego, com passa en altres àmbits, no és precisament econòmic. «Els primers anys, quan ens va agafar la fal·lera, gastàvem molt, però ara intentem centrar-nos en famílies més concretes», diu el dioramista.

 

Assegura que no sap quants diners a l’any pot gastar en sets i peces de Lego, però «donarien per unes bones vacances», bromeja.

 

Un món de monstres i bruixes i una colònia industrial

Enguany, en Ferran i la seva parella tornen a participar en el festival Brickània, que se celebra aquest cap de setmana a Montblanc. Per a aquesta edició ell ha preparat «un país de monstres i bruixes, una mena de món fantàstic i la meva parella farà una colònia industrial», explica.

 

Una altra imatge de l'interior de la casa del dioramista, plena de Lego. | Ferran Serrano

 

Per tal de tenir a punt aquests muntatges per al festival, la feina no es compta en hores ni dies, sinó que poden passar setmanes per tenir-ho enllestit. «Es necessita molta dedicació i hores de feina; jo ho vaig muntant en estones lliures que tinc a casa», diu.

 

«El Brickània és un festival amb moltes facilitats»

Un any més, en Ferran torna a ser present al festival de Lego de Montblanc. Una de les raons per les quals repeteix l’experiència és perquè «valorem molt la feina que fan des de l’Oficina de Turisme, perquè ens donen un tracte genial i ens posen totes les facilitats; ens sentim en família», conclou.

 

També et pot interessar: