Dos atletes de la Conca de Barberà, al Mundial de Triatló de Mitja Distància

Miquel Angel Gallego, de l’Espluga de Francolí i Manel Álvarez, de Montblanc, han quedat 24è i 34è del món en les seves categories, respectivament
Els atletes de la Conca de Barberà, Miquel Angel Gallego i Manel Álvarez. | Cedida

 

El passat dia 2 de Juny es va celebrar a la localitat de Samorin (Eslovàquia) el Mundial de Triatló de Mitja Distància Challenge. ‘The Championship’ (així és com es coneix aquesta prova) comptava amb més d'un miler de participants arribats d'arreu del món disposats a realitzar els 1.900 metres de natació, 90 km amb bicicleta i 21 km de cursa a peu. 

 

L'espluguí Miquel Àngel Gallego i el montblanquí Manel Álvarez, classificats l'any anterior al Challenge de Salou, van ser els representants de la Conca de Barberà en aquest mundial.

 

El tret de sortida es va donar passades les 10.00 hores del matí. El segment de natació, que es va realitzar al riu Danubi, va estar marcat per la baixa temperatura de l'aigua i una primera part de corrent en contra.

 

Miquel Àngel Gallego va finalitzar aquest segment en 28 minuts, sortint entre els cinc primers, de fet, aquesta és la disciplina que millor domina.

 

Pel que fa a Manel Álvarez, va realitzar la natació en 34 minuts. Tot seguit enfilaven el camí a boxes per agafar la bicicleta i realitzar el sector de ciclisme, on els hi esperaven 90 km en un terreny força planer però amb molt de vent.

 

El de l’Espluga de Francolí va fer un espectacular parcial amb un temps de 2 hores i 19 minuts i una velocitat mitjana de 38km/h. Álvarez, per la seva banda, va fer un temps de 2 hores i 29 minuts i una velocitat mitjana de 36km/h.

  

Quedava la cursa a peu marcada per la calor i el cansament acumulat i un circuit que no deixava agafar un bon ritme. Això va fer que els atletes no poguessin fer un bon parcial en aquest sector, sobretot Manel Álvarez, que és la disciplina que millor domina. Tots dos van finalitzar la mitja marató en 1 hora i 37 minuts.

 

24è i 34è del món

Finalment Miquel Àngel Gallego va acabar 24è del món i el Manel Álvarez 34è, de les seves respectives categories. Els dos triatletes es van mostrar molt contents amb el fet d'haver pogut ser en una prova de tanta magnitud on només participen els millors triatletes del món.

 

També van voler expressar l'agraïment a totes aquelles persones que han fet possible que hagin arribat fins aquí, «en especial a la Neus, l'Anna i el Quim que ens van donar tot el suport necessari durant aquests dies».