Enverinats, decapitats o apedregats, les indignants morts dels gats ferals de Vimbodí i Poblet

Vimbodí Pets denuncia els fets i vol trobar els culpables d'aquestes bretolades | També hi ha una quinzena de gats desapareguts de les colònies controlades
Indignació per diversos gats morts a pedrades, enverinament o decapitació a Vimbodí i Poblet | Vimbodí Pets

 

Actes inhumans els que s'han viscut el darrer mes de maig a la localitat de Vimbodí i Poblet. Des de l'associació Vimbodí Pets, han denunciat a través de les xarxes socials l'assassinat de diversos gats ferals els quals viuen, controlats, al municipi de la Conca de Barberà. Aquest fet ha provocat una forta indignació i, després de tenir evidències suficients, seran denunciats. Es demana col·laboració ciutadana per esclarir aquesta situació i que els Ajuntaments facin complir les lleis.

 

«Putos gats, moriran»

Vimbodí Pets explica en un comunicat que els fets venen arran d'una pintada en un dels cotxes estacionats a la plaça de les Orenetes de Vimbodí i Poblet on es podia llegir «Putos gats, moriran». Aquests fets van succeir el 7 de maig i, el mateix dia, va aparèixer mort un gat de la colònia de la Davsa, la qual «està controlada, els animals estan esterilitzats, desparasitada i amb el test fet», motiu pel qual no són transmissors de cap malaltia, «ni entre ells ni als humans», expliquen des de l'associació. 

 

Dies abans, en la mateixa zona, va aparèixer morta una gata siamesa i, darrere Cal Joan Bo, en va aparèixer un gat mascle que feia dies que ho estava. La veterinària va determinar que dos gats van morir a pedrades, mentre que a un altre li van clavar una vareta de ferro al cap.

 

Els autors dels assassinats als animals eren uns adolescents que de la mateixa manera havien matat diversos peixos dels safareigs de les roques, els quals havien estat identificats per una sèrie de fotografies. Els joves van repetir la bretolada per posar fi a la vida dels gats amb els peixos. En un primer moment, els autors dels fets van negar-ho, acusant uns nois de Montblanc, però finalment van afirmar haver apedregat als gats amb un balanç de tres morts, una coixa del maluc, una amb la pota del davant trencada i una altra amb un ull ensorrat. 

 

Una quinzena de gats han desaparegut de les colònies controlades | Vimbodí Pets

 

Enverinaments i decapitacions, nous actes inhumans

Després d'aquests fets, continua la condemna als gats ferals. Vimbodí Pets ha informat que hi ha hagut noves troballes d'actes denigrants realitzats als gats. En aquest sentit, recentment s'han trobat tres cadells de mes i mig d'edat, destinats a donar en adopció, decapitats, on el cos i el cap es trobaven a uns metres de distància. 

 

També hi ha hagut gats ferals de la Davsa que mostren símptomes d'estar sent enverinats, a més de dues gates, dins el programa de Captura, esterilització i solta (CES), mortes i altres que estan desapareguts. D'altra banda, al Monestir de Poblet, competència de l'associació Vimbodí Pets, també falten 7 gats de la colònia controlada.

 

Demanen complir les lleis

Davant els fets recents, des de Vimbodí Pets es demana als ajuntaments de la Conca de Barberà que facin complir les lleis i, sobretot, apliquin el conveni que el consistori de Vimbodí i Poblet i l'associació tenen en relació a la protecció dels gats ferals. 

 

Vimbodí Pets prendrà mesures per aquests fets i es vol esbrinar qui ha estat l'autor dels enverinaments i dels assassinats. En aquest sentit, es demana la col·laboració ciutadana, així com recorden que aquests fets estan penats per la llei amb pena de presó dels autors.

Els fets han succeït durant aquest mes de maig | Vimbodí Pets