ERC guanya les eleccions a la majoria de pobles de la Conca de Barberà

Segona posició per a Junts per Catalunya, que s'emporta la victòria en alguns municipis. La participació a Montblanc ha estat del 72,56%
ERC ha guanyat a la majoria de pobles de la Conca. | Redacció

ERC ha guanyat les eleccions generals de forma clara a la comarca de la Conca de Barberà. Dels 22 pobles que la configuren, els republicans han estat la força més votada en 16 municipis. Un exemple és la capital, Montblanc, on ERC s’ha alçat amb la victòria amb 1364 vots enfront dels 816 de Junts per Catalunya, que ocupen la segona posició.

 

Resultats 10-N: Totes les dades de la Conca de Barberà

 

Els altres pobles on ERC han estat guanyadors són Blancafort, Montblanc, Savallà del Comtat, Senan, Rocafort de Queralt, Vilanova de Prades, Solivella, Vilaverd, Vimbodí i Poblet, l’Espluga de Francolí, Sarral, Santa Coloma de Queralt, Barberà de la Conca, Pira, Les Piles i Conesa.

 

Pel que fa a Junts per Catalunya, han quedat en segona posició en el global de la comarca, però en alguns municipis ha estat el partit més votat. Els pobles de la Conca on ha guanyat Junts per Catalunya són: Vallfogona de Riucorb, Vallclara, Llorac, Passanant i Belltall, Pontils i Forès.

 

Així doncs, ERC i Junts per Catalunya s’alternen la primera i segona posició en quasi tots els pobles, excepte a Pira, on sí que ha guanyat ERC amb 146 vots, però en segon lloc ha quedat En Comú Podem amb 36 vots i Junts per Catalunya ha estat la tercera força amb 33 vots.

 

Participació inferior als anteriors comicis

Pel que fa a la participació, la Conca de Barberà ha seguit la tendència generalitzada i també ha registrat una participació per sota de les anteriors eleccions generals celebrades al mes d’abril d’aquest any. Si mirem a la capital, a Montblanc, la xifra de participació ha estat del 72,56 %, mentre que als darrers comicis va ser del 76,88%. No obstant això, el poble on ha baixat més la participació a la comarca, ha estat Vilanova de Prades amb un 66,27%, enfront del 77,38% de l'abril. 

 

Més de 100 vots a VOX a Montblanc

Pel que fa a VOX, ha obtingut vots en 13 dels 22 municipis de la comarca. Cal destacar el cas de Montblanc, on els votants de la formació de Santiago Abascal han aconseguit un total de 109 vots.

 

De forma molt residual i, en cap cas decisiva, el partit animalista PACMA també ha obtingut vots en diversos municipis de la comarca. Com a fet anecdòtic, els animalistes obtenen vots en quasi el mateix nombre de pobles que n’ha obtingut VOX, un total de 12, tot i que en nombre de vots, VOX els dupliquen.