Els membres de la candidatura d'Agrupament Catalanista de Montblanc, la nit electoral.

Un mal recompte en una mesa electoral a Montblanc deixa per error sense majoria absoluta a Josep Andreu

Els resultats del Ministeri de l'Interior reflecteixen dades equivocades dels resultats a Montblanc, donant 6 regidors a Agrumament i 2 al PSC

L’actual alcalde de Montblanc, Josep Andreu, manté la majoria absoluta al consistori,  si bé els resultats oficials del Ministeri d’Interior no ho reflecteixen  per una errada en una de les meses electorals.

Segons fonts municipals,  una funcionària es va equivocar a l’hora de transcriure els resultats, causant un ball de xifres entre el partit d’Andreu, Agrupament Catalanista de Montblanc (ACM), i el PSC.

L'error hauria vingut d'intercanviar el nombre de vots obtinguts per les dues formacions, amb un diferencial d'un centenar i escaig de paperetes. El fet que Andreu quedés amb només 6 regidors i perdés la majoria va causar tal incredulitat que  es va repetir el recompte fins a tres vegades de la mesa en qüestió. 

Així, segons informa l’Ajuntament, la llista republicana encapçalada per Andreu, ha obtingut 7 regidors (en perd 1) i, per tant, manté la majoria absoluta en un consistori amb 13 escons en joc i revalida l'alcaldia per quarta legislatura seguida. La Junta Electoral ho haurà de ratificar aquest dimecres en el recompte definitiu.

La rectificació s'ha fet arribar a la Subdelegació

S'han revisat les actes amb el recompte de vots i la rectificació s'ha fet arribar a la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona. Segons les dades facilitades per l'Ajuntament, de les 3.700 persones que van votar aquest 26-M, 1.600 van votar al partit de Josep Andreu.

Amb tot, destaca la pujada de JxCat a Montblanc, que puja de 2 a 5 regidors. Ha passat dels 400 vots obtinguts l’any 2015 a més de 1.350 vots, just el nombre de vots que els distanciaven d’ACM en els resultats del 2015, un marge que ara s’ha reduït a només 250 vots de diferència.

  

Per altra banda, el PSC, amb 371 vots, retorna a l’Ajuntament i se situa com a tercera força amb 1 regidor (en l’acta errònia n’hi donaven 2), mentre la FIC, que va obtenir 179 vots, perd el que tenia i desapareix del consistori montblanquí. Serà la Junta Electoral qui ratifiqui el resultat definitiu.

També et pot interessar: