GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Espluga de Francolí surt a buscar el Tió de Nadal

Un any més, els tions surten dels boscos i es van acostant a la població, els veïns de l'Espluga han decidit sortir-los a buscar
L'activitat està oberta a totes les famílies i s'adaptarà segons les edats dels participants | Biblioteca Terra Baixa

 

Després del Nadal, els tions marxen de les cases i passen la resta de l'any ben amagats als boscos, lluny de totes les mirades. Ara que les festes nadalenques tornen a acostar-se, estan llestos per canviar la pinassa pel terra de les cases. Així doncs, a poc a poc, van deixant el bosc i apropant-se al poble. Ja estan preparats perquè les famílies els vagin a buscar.

 

La cerca de tions «Anem a buscar el Tió!» es farà el dissabte dia 1 de desembre. A les 10.30 es rebrà a tots els participants al pàrquing de l'Alberg Jaume I de l'Espluga de Francolí i, a continuació, es farà el tret de sortida i els assistents podran apropar-se als boscos de Poblet per buscar el seu tió. L'activitat està oberta a totes les famílies i s'adaptarà segons les edats dels participants. Mitjançant uns guies, i potser fins i tot algun personatge màgic, els infants s'endinsaran al paratge natural tot escoltant històries sobre els tions.

 

Després de l'activitat, un cop s'hagin trobat els tions, les famílies podran recuperar les energies amb un bon tros de coca amb xocolata. Tot seguit, Les famílies podran endur-se el tió a les seves llars, on hauran d'alimentar-lo bé per tal que cagui amb força i ompli la casa de regals per a tots els membres de la família.

 

L'activitat és gratuïta, si esteu interessats a participar-hi, és necessari passar per les oficines de Drac Actiu el dilluns, 26 de novembre o el dijous, 29 de novembre de 9.00 h a 14.00 h i de 15.30 h a 18.00 h per realitzar la inscripció. Per a més informació, podeu trucar a l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí en horari d'oficina o bé, si ho preferiu, escriure un correu al correu electrònic esoriano@esplugadefrancoli.cat.