Primeres reunions a l'Espluga de Francolí per preparar el IV Congrés de Pastorets de Catalunya

La Junta de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya ha fet una visita al municipi per conèixer les instal·lacions que aplegaran el congrés el pròxim 14 de març de 2020
Reunió amb la Coordinadora de Pastorets a l'Espluga de Francolí. | Cedida

 

Comencen a fer-se els primers moviments de cara a la celebració del IV Congrés de Pastorets de Catalunya, que acollirà l’Espluga de Francolí el 14 de març de 2020. És per això que la Junta de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya ha fet aquest diumenge la primera visita oficial i de reconeixement al municipi.  

 

Cal recordar que a principis de setembre, l'agrupació va seleccionar la candidatura espluguina, per davant de les de Navarcles, Terrassa i Sant Feliu de Llobregat. Aquest diumenge, la comissió tècnica dels Pastorets de l'Espluga i el grup Tratea Teatre del Casal de l'Espluga han rebut la valoració de la Junta de la Coordinadora i s'han obert els procediments per organitzar l'esdeveniment.

 

La visita dels màxims responsables dels Pastorets a Catalunya a l'Espluga ha començat de bon matí, amb la reunió interna de la Junta Directiva de la Coordinadora, que s'ha fet a la Sala de Juntes del Casal de l'Espluga.

 

A la tarda, els representants de l'agrupació han fet una visita tècnica a les instal·lacions que aplegaran el IV Congrés de Pastorets, com són el teatre del Casal, el teatre del Casalet, l'auditori Carulla-Font, la Cova de la Vila, i les sales de formació, tallers i ponències que es repartiran entre el complex del Casal i el del Casalet.

 

Reunió de la comissió organitzadora

La jornada ha acabat amb la reunió de la comissió organitzadora del IV Congrés composta pels responsables de la Coordinadora de Pastorets i els comissionats de Tratea Teatre i el Casal de l'Espluga.

 

Reunió amb la Coordinadora de Pastorets a l'Espluga de Francolí. | Cedida

 

La trobada, que s'ha fet a la Sala de Juntes del Casal, ha servit per valorar els detalls fixats al projecte guanyador, començar a treballar amb el programa d'actes del Congrés i l'acollida de tots els participants, en l'àmbit logístic, turístic i de serveis. També s'ha començat a treballar en el format dels actes institucional i de cloenda.

 

El Congrés de Pastorets de Catalunya va estrenar-se per primer cop el 1984 a Vilafranca del Penedès i no va tornar-se a celebrar fins a l'any 2000 a Cardona. L'últim cop que es va organitzar va ser el 2009 a Mataró, agafant per primer cop forma de gran esdeveniment.

 

Ara, finalment, el 2020 els equips que fan possible la representació de Pastorets de tots els autors i estils arreu del país es trobarà a l'Espluga de Francolí per formar-se i unir sinergies. Serà el primer cop que el Congrés se celebra a les comarques de Tarragona i al sud de Catalunya.