Ajuntament de l'Espluga de Francolí

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí impulsa una anàlisi de la situació del comerç i les empreses locals

Està previst que finalitzi el febrer de 2021 i inclogui un estudi de camp, una enquesta a la ciutadania, una anàlisi de dades i un cens de locals buits

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí treballa, juntament amb la Unió de Botigues i Empreses, els agents econòmics del municipi i la consultoria espluguina Blau Advisors en un estudi sobre el comerç a la població. S'ha iniciat amb diverses reunions de treball durant el mes d'octubre i està previst que finalitzi el febrer de 2021.

Els objectius principals de l'anàlisi són fer un estudi sobre la situació actual del comerç i un mapatge de la situació del parc de locals comercials, actius i inactius o buits; definir criteris i recollir informació mitjançant la participació d'agents econòmics del municipi, associacions, sectors comercials i turístics i ciutadania, i obtenir un conjunt de propostes i accions a implementar per treballar estratègies i redactar el pla d'impuls del comerç i empreses locals, per millorar les accions de dinamització i impuls comercial.

Aquest projecte compta amb diverses fases i la implicació de diferents agents, amb una part d'estudi de camp que inclou diverses reunions participatives amb comerciants, també amb restauradors i empreses vinculades al sector turístic. Així com la participació tècnica d'organismes comarcals, provincials i nacionals que donen suport al projecte. En aquestes primeres fases també s'ha treballat la de forma transversal la participació amb representants polítics municipals de diverses àrees que poden tenir incidència en l'àmbit de l'estudi, com son serveis municipals, turisme, mobilitat, habitatge, turisme i sostenibilitat.


L'estudi també inclou una part d'enquesta participativa a la ciutadania, aquesta es farà en format digital, durant la segona quinzena de novembre per tal de conèixer i tenir més informació sobre els hàbits de consum de la ciutadania espluguina i també la seva visió en vers el comerç local. 

Un cop finalitzat l'estudi s'extrauran les conclusions i diagnosi per a dissenyar el pla d'impuls del comerç local i empreses del municipi. Una eina clau, que es preveu treballar durant el 2021, per a potenciar la dinamització i impuls de les empreses locals. 


Comentaris