Imatge dels Gegants de Sarral restaurats

Sarral conclou la Festa Major amb un èxit de participació, però també de precaució

L'ajuntament i les entitats han fet esforços per mantenir els actes al programa

Sarral posa fi a la seva  Festa Major amb «amb gran participació i col·laboració ciutadana». El municipi de la  Conca de Barberà  ha finalitzat els actes de la seva festa grossa aquest passat diumenge, 2 d'agost, després de l'inici de la celebració el passat 26 de juliol. L'acte de clausura va ser un castell de focs artificials a càrrec de la colla de Diables de l'Espluga de Francolí, que es va tirar, per primera vegada, des del campanar de l'església parroquial.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La regidora de Festes i primera tinent d'alcalde, Victòria Cañís, ha destacat l'esforç que s'ha fet tant des de l'administració com des de les entitats per mantenir els actes al programa i alhora adaptar-los a les mesures sanitàries de prevenció contra la Covid-19. Alhora, també ha agraït «a la ciutadania el seu compromís tant en l'organització i la participació dels actes com pel que fa al respecte a les normatives sanitàries. I al jovent, la seva paciència, tot esperant compensar-los més endavant un cop hagi passat la pandèmia».

Per altra banda, la regidora també ha afegit que «en aquest context de pandèmia, també hem constatat que una part del veïnat, sobretot la gent gran, han apostat per la prudència  sent més selectius amb els actes als quals escollien assistir, en benefici de tots i totes».

Els actes destacats de la Festa Major

La Festa Major de Sarral va donar el tret de sortida el dia 26 de juliol, per Santa Anna, amb el pregó d'Elisa Puig, la filla de l'arquitecte sarralenc Josep Puig Torné, mort recentment. La filla de l'artista relatava així la vinculació del seu pare amb el poble de Sarral: «Ell sempre tenia Sarral com a centre del món, sempre present. No hi havia nova coneixença que tardés més de cinc minuts en saber que ell era sarralenc».

Un dels actes culturals més destacats va ser també la presentació del nou  llibre de  contes infantils de l'escriptora sarralenca Maria Dolors Canela, 'Gotims de Tendresa'; així com els concerts de  sardanes o el de l'Orquestra Nova Blanes, a la nit. Alguns dels actes com La Nit de les Paelles, el Sopar de Carmanyola i la Gimcana Cultural  han repetit l'èxit de participació d'altres edicions. Aquest últim, proposava, a través d'un joc, descobrir indrets i detalls del patrimoni sarralenc.

Per altra banda, un dels actes que més expectació van despertar durant la Festa Major van ser les tres sortides del  seguici, en què es van poder contemplar la presentació de la restauració dels Gegants, la cercavila completa del passat divendres i les matinades dels grallers  diumenge, colla que s'ha format durant el darrer any i que va fer la seva primera cercavila.

També durant tota la celebració, el Punt Lila del  Consell Comarcal de la Conca de Barberà, va ser traslladat a la pista de l'escola, en un acte que va comptar amb la presència del conseller comarcal de Benestar Social i alcalde sarralenc, Jaume Fornés i amb el regidor de l'àrea, Eduard Saltó.